Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

Geniet van een stedentrip in een 5*-hotel in het historische centrum van Istanbul incl. vlucht

Crowne Plaza Istanbul - Old City, an IHG Hotel
Istanbul, Istanbul, Turkije bekijk op kaart
special deal
  v.a. p.p.
324,46
totaal: 676,37 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 23 aankomstdagen beschikbaar!
Geniet van een 3-, 4-, 5- of 6-daagse stedentrip in een 5*-hotel in het historische centrum van Istanbul incl. vlucht

Verblijf in het luxe 5*-Crowne Plaza Istanbul - Old City, an IHG Hotel dat is gelegen in het hart van het historische Istanbul. Vanaf hier heb je een ideaal startpunt om de stad te ontdekken en wandel je binnen enkele minuten naar de meest prachtige bezienswaardigheden. Zo heb je de Grand Bazaar op maar 400 meter afstand die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf. Buiten de beroemde bezienswaardigheden is het ook zeker de moeite waard om buiten de binnenstad te treden. Ga de typische wijken in en ontdek het leven van de mensen in de omgeving. 's Avonds geniet je van een heerlijk Turks diner en duik je één van de gezellige cafés of barretjes in voor een bruisend nachtleven.
Kortom: een stad vol met culturele en prachtige plekken!

Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

Geniet van een stedentrip in een 5*-hotel in het historische centrum van Istanbul incl. vlucht

Crowne Plaza Istanbul - Old City, an IHG Hotel
Istanbul, Istanbul, Turkije bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen
  • Retourvlucht Istanbul vanaf luchthaven naar keuze
  • Optioneel: inclusief ontbijt
  • Verblijf in een luxe 5*-hotel
  • Hotel is gelegen in het centrum van Istanbul
  • Tip: neem een kijkje in de omliggende typische wijken
Tips voor jouw verblijf

Breng een bezoek aan de Grand Bazaar
De Grand Bazaar ligt op ca. 10 minuten loopafstand van het hotel. Wanneer je in Istanbul bent mag een bezoek aan de Grand Bazaar zeker niet ontbreken! De Grote Bazaar van Istanbul of overdekte Bazaar in Istanbul is een van de grootste overdekte markten ter wereld met meer dan 58 straten en 1.200 winkels. Struin over het marktterrein en geuren, kleuren en geluiden komen je tegemoet. Wandel langs de vele winkeltjes met sieraden, aardenwerk, specerijen en tapijten.

Beklim de Galatatoren
Wil jij een unieke ervaring en een prachtige omgeving bewonderen tijdens jouw verblijf? Breng dan een bezoek aan de Galatatoren. De toren is met 61 meter hoogte een van de meest opvallende bouwwerken in de wijk Galata. Het stenen bouwwerk stamt uit de 14de eeuw en is nog in perfecte staat. Wist je dat de Galatatoren door de eeuwen heen verschillende functies heeft gehad? Waaronder die van gevangenis en sterrenwacht. Het beste kun je de toren 's avonds bezoeken, dan heb je een prachtig uitzicht met een verlichtte stad.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Crowne Plaza Istanbul - Old City, an IHG Hotel
Balabanağa Fethi Bey Cad No 2,
Istanbul, Turkije
Kaart
Balabanağa Fethi Bey Cad No 2, Istanbul, Turkije
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Het luxe 5*-Crowne Plaza Istanbul - Old City, an IHG Hotel gelegen in het hart van Istanbul op ca. 400 meter afstand van de Grote Bazaar. Het hotel is ingericht uit het uit het Ottomaanse Rijk-Seljuk-tijdperk met daarbij een modern ontwerp. Het hotel biedt alle comfort dat jij nodig hebt tijdens je verblijf. Waaronder een à-la-carterestaurant, bar en wellnesscentrum om even volledig tot rust te komen. De kamers zijn standaard voorzien van een televisie, telefoon, minibar, kluisje en eigen badkamer die is uitgerust met een bad en/of douche, wastafel, toilet en föhn. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar in het hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Ja
Parkeerkosten
€ 20,00 per dag
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Bad
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Lift
Ja
Binnenzwembad
Ja
Sauna
Ja
Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
Wellnessfaciliteiten
Ja
Hoogtepunten

Grote Bazaar

Cultuur, Eten en drinken, Shoppen
Beyazıt Mh.

De Grote Bazaar in Istanbul is één van de grootste overdekte markten in de wereld met maar liefst zestig straten en ruim vijfduizend winkels. De markt wordt dagelijks bezocht door zo'n 250.000 tot 400.000 mensen.

Blauwe Moskee

Cultuur, Bezienswaardigheden, Musea
Sultanahmet Mh., At Meydanı 7

Indrukwekkend met haar koepels en zes minaretten, domineert de Sultan Ahmet Moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd, de skyline van Istanbul. De Blauwe Moskee is bezaaid met geglazuurde tegeltjes in blauw, groen en roodbruin.

Hagia Sofia

Cultuur, Bezienswaardigheden, Musea
Sultanahmet Mh., Ayasofya Meydanı

De Hagia Sofia, ook wel bekend als de Aya Sofia of Ayasofya, is een voormalige christelijk-orthodoxe kerk welke later in een moskee is veranderd. Een indrukwekkend gebouw, dat zeker een bezoek waard is

Archeologisch Museum

Cultuur, Bezienswaardigheden, Musea
Cankurtaran Mh.

Het Archeologisch Museum Istanbul. Sinds 1891 het eerste museum van Turkije en met zijn collectie van meer dan een miljoen objecten, is het ook één van de grootste musea ter wereld.

Topkapi Paleis

Cultuur, Bezienswaardigheden, Musea
Cankurtaran Mh.

Dit paleis, dat één van de best bezochte bezienswaardigheden van Istanbul. Het was jarenlang het onderkomen van de Osmaanse Sultans. Tegenwoordig is het een museum met binnentuinen en paviljoens.

Boottocht over de Bosporus

Tours & activiteiten
Ömer Avni Mh., Meclis-I Mebusan Cad. 28

Voor een paar Turkse lira’s kunt u even ontsnappen aan de drukte van Istanbul. Een boottocht over de Bosporus is een aanrader! Onderweg komt u bekende paleizen, Ottomaanse huizen, forten, musea en andere bezienswaardigheden tegen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

De kinderkortingen zijn reeds in de kamerprijs verwerkt.

Parkeren

Ja

Parkeerkosten

€ 20,00 per dag

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €14.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 14,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro