Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

Ontdek Boekarest tijdens een 4*-stedentrip incl. vlucht

Europa Royale Bucharest
Boekarest, Muntenië, Roemenië bekijk op kaart
special deal
  v.a. p.p.
201,84
totaal: 431,13 *
Incl. vliegticket
* Deze vanaf-prijs is incl. alle toeslagen o.b.v. 2 personen, 3 dagen en voor 1 aankomstdag beschikbaar!
3-, 4-, 5-, of 6-daagse stedentrip Boekarest en verblijf in een 4*-hotel incl. vlucht

Het statige Europa Royale Bucharest is de uitgelezen plek om de veelbewogen historie van Boekarest te ontdekken. Niet lang geleden heerste hier dictator Nicolae Ceauşescu, nu kent de Roemeense hoofdstad meer westerse invloeden. Al zijn de sporen van het communistische regime nog zichtbaar, zoals het kolossale Parlementspaleis. In het Nationaal Kunstmuseum bewonder je kunst die tijdens de dictatuur was ondergedoken en het Piaţa Revoluţiei is naar de revolutie van 1989 vernoemd. Je zou Boekarest een Zuidoost-Europees Berlijn kunnen noemen vanwege het dubbele gevoel dat hier overheerst. Het winkelaanbod wordt steeds diverser: ga naar Plaza Romania, Unirea Shopping Centre of Grand Avenue. Oudere staaltjes (religieuze) architectuur zoals de mooie Stavropoleos-kloosterkerk, de Templul Coral-synagoge en de Biserica Sfântul Anton zijn wonderwel overeind gebleven. Wat te denken van de Curtea Veche van Vlad III, beter bekend als Dracula? Bijzonder is het park Herăstrău, waar je tientallen beelden van beroemde figuren uit de wereldgeschiedenis aantreft, van William Shakespeare tot Michael Jackson. Het 'Central Park van Boekarest' heet Văcăreşti en is een echte oase net buiten de stad. Trek gekregen? Dineer in een prachtige art-nouveau-setting bij Caru'cu Bere. Voor een drankje duik je de Pasajul Macca-Vilacrosse in, een schitterende overdekte passage vol cafés. Terrasjes vind je overal. Boekarest is hard op weg de lijstjes van favoriete stedentrips te bestormen.

Stedentrips
3, 4, 5 of 6 dagen
Kinderkorting

Ontdek Boekarest tijdens een 4*-stedentrip incl. vlucht

Europa Royale Bucharest
Boekarest, Muntenië, Roemenië bekijk op kaart
Incl. vliegticket
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3, 4 of 5 overnachtingen
  • Optioneel ook boekbaar incl. ontbijt
  • Retourvlucht Boekarest vanaf luchthaven naar keuze
  • Hotel gevestigd in een 19e-eeuws gebouw
  • Hotel gelegen midden in het oude centrum
  • Hotel ligt op ca. 400 meter van het Nationaal Museum van Roemeense geschiedenis
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: ga winkelen in Unirea Shopping Centre of Grand Avenue
Tips voor tijdens je verblijf

Wandel door het Cișmigiupark!
In Boekarest kun je een hoop groene stadsparken vinden. Een van de mooiste parken is het Cișmigiupark, op een steenworp afstand van het Trianon Hotel. Het Cișmigiu-park is een park van wel 17 hectare groot, en is het oudste park van Boekarest. Het park is ontworpen in Engelse landschapsstijl met fonteinen, monumenten en een aangelegd meer. Ook heeft het park een aantal cafés, restaurants grote kinderspeelplaatsen.

Breng een bezoek aan het Parlementspaleis
Het Parlementspaleis is een prachtig paleis in het centrum van Boekarest. Het paleis is het grootste gebouw van heel Europa, en werd in het jaar 1984 gebouwd. Het gebouw is 270 meter lang en heeft meer dan 2000 zalen en kamers. Binnen vind je ruim 2000 kamers. Het Roemeense parlement is er nog steeds gezeteld.

Wandel door het oude centrum
Maak een wandeling door het historische en culturele gedeelte van de stad, namelijk de wijk Lipscani. Deze wijk ligt in het oude centrum van de stad, en is een buurt vol met gezelligheid. Dit deel van de stad is een van de weinige plekken die zowel de tweede wereldoorlog, als het communisme heeft overleefd.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Europa Royale Bucharest
Str. Franceză 60,
Boekarest, Roemenië
Kaart
Str. Franceză 60, Boekarest, Roemenië
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Europa Royale Bucharest is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw in het hart van het centrum van Boekarest. Het 4*-hotel heeft een uitstekende locatie. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. 's Avonds kun je in het restaurant terecht voor het diner. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, kluisje, een bureau, een flatscreen-tv en een telefoon. De badkamer is uitgerust met een douche, een wastafel, een föhn en een toilet. Daarnaast maak je gratis gebruik van Wi-Fi.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Telefoon
  • Minibar
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Fiets- en wandelroutes
Ja
Mindervalidekamers
Yes
Rolstoeltoegankelijkheid
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Curtea Veche

Kerken en kathedralen, Musea
Strada Șelari 11

Dit Koninklijke hof werd gebouwd voor Walachijnse vorsten. Nu is het een museum waar archeologische opgravingen en voorwerpen uit de geschiedenis tentoongesteld worden. Naast het hof vind je de Biserica Curtea Veche, de Oude Hof Kerk.

Biserica Stavropoleos

Kerken en kathedralen
Strada Stavropoleos 4

Deze orthodoxe Stavropoleos kerk werd in 1724 gebouwd en wordt gekenmerkt door zijn aparte uiterlijk.

Paleis van Ceausescu (parlementspaleis)

Bezienswaardigheden, Cultuur
Strada Izvor 2-4

Paleis van Ceausescu is het grootste gebouw van Europa. Ontdek de grote zalen, unieke interieurs en decoraties. Je kunt tegen betaling een rondleiding door het parlementspaleis in Boekarest krijgen.

Cişmigiupark

Natuur & Parken
Bulevardul Regina Elisabeta

Dit oudste park ligt midden in het centrum vlakbij het stadhuis. Mensen komen er graag om te ontvluchten aan het drukke stadsleven.

Roemeens Atheneum

Bezienswaardigheden
Strada Benjamin Franklin 1-3

Het Roemeens Atheneum is een concertgebouw in het midden van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Het gebouw dateert uit 1888 en geeft onderdak aan het filharmonisch orkest dat naar George Enescu is vernoemd.

Dorpsmuseum

Musea
Şoseaua Pavel D. Kiseleff 28-30

Het Dorpsmuseum is een openluchtmuseum in Boekarest. Het museum laat zien hoe er wordt geleefd op het Roemeense platteland. Het platteland heeft veel betekend voor de Roemeense geschiedenis

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Kinderkorting

De kinderkortingen zijn reeds in de kamerprijs verwerkt.

Mindervalidekamers

Yes

Inchecken

Vanaf 14:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie
Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à 0.5% per accommodatie per verblijf. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €14.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 14,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro