Stedentrips
dagen

In het hart van Athene! Op loopafstand van de hoogtepunten van de stad

Athens Center Square
Athene, Attica, Griekenland bekijk op kaart
Begeef jezelf in de geschiedenis van Athene tijdens een 3-, 4- of 5-daagse stedentrip incl. vlucht en ontbijt

Zo vanuit je hotel de geschiedenis in lopen! Dat is mogelijk vanuit het Athens Center Square. Je zit hier op loopafstand van grote archeologische hoogtepunten zoals het Akropolis. Dé uitgelezen kans om het beste van Athene te ontdekken. Athene heeft zo veel te bieden dat het moeilijk is om te beslissen wat je wil zien. Natuurlijk mag de Akropolis van Athene en het Parthenon niet ontbreken. Wat je ook kunt doen is de stad per fiets gaan verkennen! Ontdek de mooie en bijzondere wijken die een andere kant van Athene laten zien op je eigen tempo.

Stedentrips
dagen

In het hart van Athene! Op loopafstand van de hoogtepunten van de stad

Athens Center Square
Athene, Attica, Griekenland bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Athene vanaf een luchthaven naar keuze
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Op loopafstand van de hoogtepunten van de stad
  • Tip: bezoek het Nationaal Archeologisch Museum
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Om je te helpen kiezen

Akropolis
Allereerst: ga vroeg op pad! Je mist op deze manier de mensenmassa's en hebt zo de tijd om al het moois in je op te nemen. Het beste is om de oostelijke ingang te nemen. Als je deze ingang neemt, loop je door een mooi park en kom je ook langs het indrukwekkende amfitheater waar zo'n 5000 mensen kunnen zitten. Het theater wordt nog regelmatig gebruikt voor concerten. Via een kronkelig pad kom je boven en ziet dan het Parthenon, de Erechtheion en de Tempel van Athena Nike al opdoemen. Wandel rustig over het terrein om alles te bewonderen.

Plaka
Vroeger was Plaka een woonwijk, echter is dit allang niet meer het geval. De wijk is de laatste jaren omgetoverd tot een ware toeristische trekpleister. In de bijzondere, nauwe, en meestal steile straatjes vind je tal van souvenirwinkeltjes, restaurants en tavernes.

Piraeus
De haven van Athene ligt in het zuidelijke gedeelte van Athene. Het is niet alleen een van de belangrijkste havens van Griekenland, maar van het hele Oostelijk Middellands zee gebied. Vanuit de haven varen dagelijks vele boten naar alle eilanden van de Egeïsche zee en naar Kreta. In de haven kun je zelf ook tickets kopen om een overtocht naar de eilanden te maken. Dus mocht je tijd overhebben... In de levendige stad kun je gaan nagenieten in een van de lekkere visrestaurants na een dag vol "inspanning".

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Athens Center Square
Aristogitonos, 15,
Athene, Griekenland
Kaart
Aristogitonos, 15, Athene, Griekenland
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Gelegen in het hart van Athene vind je hotel Athens Center Square. Dit hotel heeft moderne, lichte kamers die allen voorzien zijn van Flat Screen TV, bad of douche, gratis Wi-Fi en airconditioning. Iedere ochtend kun je rustig wakker worden met een heerlijk ontbijt met Griekse specialiteiten. Het hotel is strategisch gelegen op ongeveer 300 meter van het Plaka en Monastiraki plein (metrolijn 3 vanaf de luchthaven) en op loopafstand van de grote archeologische hoogtepunten van Athene zoals de Akropolis, oud Agora en galerieën. De vlooienmarkt van Monastiraki is makkelijk te bereiken vanaf het hotel.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Parkeren
Nee
Oplaadpunt elektrische auto
Nee
Huisdieren toegestaan (op aanvraag)
Nee
Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie
  • Zitje

Hotelfaciliteiten

Ontbijtruimte
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Ermou straat

Shoppen
Ermou, Athene

Ermou straat is dé winkelstraat van Athene. Van mooie, luxe winkels tot kleine boetiekjes. Op zoek naar mooie souvenirs? Bezoek de Lekka straat, waar vele handgemaakte artikelen worden verkocht.

Tempel van Hephaistos

Bezienswaardigheden
Adrianou 11

De tempel van Hephaistos wordt ook wel Hephaisteion genoemd. In Athene is het een van de best bewaarde oud-Griekse tempels. Hij staat op het hoogste punt van de Kolonos Agoraios.

Nikè Tempel

Bezienswaardigheden
Nike

De Tempel van Nikè op de akropolis van Athene is gewijd aan de godin Athena Nikè. De godin was de godin van de wijsheid, maar ook van de oorlog, de overwinning en zij was beschermster van de ambachtelijke arbeid. Vanaf de tempel van Nikè is de Egeïsche Zee goed te zien.

Akropolis

Bezienswaardigheden
Akropolis

De Akropolis van Athene bevindt zich midden in de stad en is een 156 meter hoge berg. Het betekent letterlijk 'het hoogste punt van de stad'. Vanaf de Akropolos heeft u een prachtig uitzicht en met helder weer kunt u de eilanden Salamis en Aegina zien liggen.

Parthenon

Bezienswaardigheden
Parthenon

Op 156 meter hoogte, boven op de Akropolis staat het Parthenon. Ooit werd deze tempel gebouwd voor Athena Parthenos de beschermgodin van de stad.

Akropolis Museum

Bezienswaardigheden
Dionysiou Areopagitoustraat 15

In het Akropolismuseum zijn de archeologische vondsten van de Akropolis en zijn hellingen tentoongesteld. Het museum ligt aan de voet van de Akropolis.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Parkeren

Nee

Inchecken

Vanaf 15:00 uur.

Uitchecken

Tot 11:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en/of servicekosten à € 3.00 per accommodatie per nacht. Deze dienen ter plaatse te worden voldaan.

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €14.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 14,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro