Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Genieten aan de Franse grens in hotels in Alveringem

Zin in een weekendje weg in een landelijke omgeving niet ver van de kust in België? In de hotels in Alveringem geniet je van een zorgeloos verblijf vlakbij de Franse grens. Lees verder

Alveringem hotels voor comfortabel verblijf West-Vlaanderen

In een hotel in Alveringem geniet je van het schilderachtige platteland, met volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Een mooie route is de Frontzate van zo'n 15 kilometer tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Deze wandel- en fietsroute neemt je mee over oude spoorlijnen die door het polderlandschap lopen. Je passeert onderweg verschillende bouwstructuren uit de Eerste Wereldoorlog, waaronder een aantal goed bewaarde bunkercomplexen. Liever een dagje strand? Gezellige badplaatsen als Koksijde, Nieuwpoort en de Panne zijn goed bereikbaar. In Alveringem zelf bezoek je openluchtmuseum "Bachten de Kupe"; een gereconstrueerd boerendorp over het leven in de Westhoek tussen de 17e en begin 20e eeuw.

Ontdek een indrukwekkende oorlogsgeschiedenis

Liefhebbers van cultuur en geschiedenis bezoeken vlakbij Alveringem indrukwekkende plaatsen die herinneren aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In Ieper neem je een kijkje in het In Flanders Fields Museum, waar dagboeken, foto's, voorwerpen en multimedia inzicht geven in het leven aan het front in de oorlog. Het Hooge Crater Museum in Ieper is ook gewijd aan de oorlogsgeschiedenis van de stad. Een bijzonder oorlogsmonument is de Menenpoort. Bij de Yorkshire Trench & Dug-Out uit 1915 wandel je door oude loopgraven. De Franse havenstad Duinkerke is ook goed bereikbaar. Hier bezoek je het museum dat gewijd is aan de Slag om Duinkerke in 1940.

Hotels in Alveringem voor uitstapjes met de kinderen

Overnachten in Alveringem is ook goed te doen met de kinderen. Vanuit een fijn hotel breng je een bezoek aan Plopsaland de Panne, dat vlak in de buurt ligt. In dit attractiepark maken de kinderen plezier in ruim 50 familie-attracties die gewijd zijn aan hun favoriete Studio 100-personages, zoals Bumba, K3 en Kabouter Plop.

Alveringem hotels: ontdek het aanbod

Op zoek naar een hotel in Alveringem? Bekijk het aanbod en boek direct. Zo geniet je binnenkort van een welverdiende vakantie niet ver van de Vlaamse kust.

Waarom een hotel in Alveringem boeken bij Hotels.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale partij voor jouw hotel aanbiedingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een hotel in Alveringem te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een hele fijne hotel overnachting!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro