Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Voordelig weekendje Saksen in hotels Barleben

Zin in een weekendje Duitsland? Laat je verrassen door de hotels in Barleben, een pittoresk dorp ten westen van Berlijn en vlak bij Maagdenburg. Een heerlijke plek voor een verblijf vol natuur en culturele hoogtepunten. Lees verder

Hotels Barleben met rust in de Saksische natuur

De hotels in Barleben liggen in een landelijke omgeving in Saksen-Anhalt. Deze deelstaat is rijk aan natuurschoon. Zo bezoek je niet ver van Barleben het biosfeerreservaat Midden-Elbe, met de gelijknamige rivier als levensader van dit natuurgebied. Ten noorden van Barleben liggen een aantal prachtige bos- en heidegebieden waar je volop kunt wandelen en fietsen, waaronder de Colbitz-Letzlinger Heide en het moerasgebied in biosfeerreservaat Drömling Sachsen-Anhalt. Dit zijn fijne plekken om tot rust te komen wanneer je in Barleben in een hotel overnacht. Heb je een langer verblijf geboekt? Ook de Harz, een middelgebergte ten zuidwesten van Barleben, biedt alle ruimte om te genieten van de Saksische natuur.

Hotels Barleben met bezoek aan mooie Duitse steden

De hotels in Barleben zijn een fijne uitvalsbasis voor een bezoek aan het nabijgelegen Maagdenburg. De bekendste trekpleister is de Dom van Maagdenburg, een van de oudste gotische bouwwerken in Duitsland. Tijdens een rondleiding in de kathedraal bewonder je fraaie sculpturen en bijzonder houtwerk. In de kerk bevindt zich ook het praalgraf van keizer Otto I. Liefhebbers van architectuur worden in Maagdenburg op hun wenken bediend. Een hoogtepunt is het woon- en kantoorgebouw De Groene Citadel van de kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Mooie historische gebouwen in Maagdenburg zijn het stadhuis met zijn rode dak, klokkentoren en bronzen ingang en de Sint-Johanneskerk met schitterende glas-in-loodramen. Krijg je geen genoeg van bruisende steden? Het charmante Hannover en de artistieke Duitse hoofdstad Berlijn liggen op twee uur rijden van de hotels in Barleben. Een leuke dagtrip als je kiest voor een verblijf van 3 dagen of meer.

Hotels Barleben: bekijk het aanbod

Op zoek naar een hotel in Barleben? Hotels.nl heeft de beste deals voor een weekendje weg in Duitsland. Liever een korte vakantie met veel voordeel dicht bij huis? Ook voor mooie bestemmingen in Nederland ben je bij ons aan het juiste adres!

Waarom een hotel in Barleben boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro