Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Voordelig weekendje weg in Zuid-Limburg in hotels Berg en Terblijt

Zin in een vakantie in buitenlandse sferen zonder dat je de grens oversteekt? Vanuit de comfortabele hotels in Berg en Terblijt ontdek je Zuid-Limburg met zijn glooiende landschappen en bourgondische steden als Maastricht en Valkenburg. Lees verder

Comfortabele hotels in Berg en Terblijt met leuke uitstapjes

De hotels in Berg en Terblijt zijn een fijne uitvalsbasis voor een weekendje genieten in het zuiden van Limburg. De Geulhemmergroeve is een ondergrondse steengroeve in Berg en Terblijt, waar je een wandeling maakt door een gangenstelsel en een kijkje neemt bij een bijzondere rotswoning. Breng ook zeker een bezoek aan het schilderachtige Valkenburg als je gaat overnachten in Berg en Terblijt. De belangrijkste attracties zijn de 14e-eeuwse kasteel ruïne en Museum Romeinse Katakomben met replica's van Romeinse grafkamers. In MergelRijk wandel je door de ondergrondse mergelgrotten van Valkenburg vol rotsgravures, fossielen en sculpturen. In december kom je in Valkenburg helemaal in de kerstsfeer met een bezoek aan de unieke kerstmarkt in de Fluweelengrot.

Overnachten in Berg en Terblijt voor stedentrip Maastricht

In Berg en Terblijt een hotel boeken is een aanrader voor een stedentrip naar Maastricht. In Maastricht wandel je over het Vrijthof en bezoek je de Sint-Servaasbasiliek. De imposante kerk in romaans-gotische stijl is gebouwd op het graf van de eerste bisschop van de stad, Sint Servaas. De Helpoort is de oudste stadspoort van Nederland, die Maastricht liet bouwen toen het in de 13e eeuw stadsrechten verkreeg. De stadspoort wordt tegenwoordig gebruikt als expositieruimte. Op de Sint Pietersberg ligt het gelijknamige fort uit de 18e eeuw, waar je alles te weten komt over de oorlogsgeschiedenis van Maastricht. Sla als kunstliefhebber het Bonnefantenmuseum niet over, al was het alleen maar vanwege de opvallende architectuur van het museum. Het Bonnefantenmuseum heeft een fraaie collectie kunstwerken, met schilderijen van bijvoorbeeld Rubens en Brueghel. De binnenhaven van Maastricht, 't Bassin, staat bekend om zijn gezellige horecagelegenheden.

Hotels Berg en Terblijt: bekijk alle deals

Zoek je in Berg en Terblijt een hotel? Hotels.nl heeft altijd de scherpste deals. Zo betaal je nooit teveel. Boek direct voor een heerlijk weekend weg in het zuiden van Nederland.

Waarom een hotel in Berg en Terblijt boeken bij Hotels.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale partij voor jouw hotel aanbiedingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een hotel in Berg en Terblijt te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een hele fijne hotel overnachting!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro