Menu

5 accomodaties in Blegny

Bij Hotels.nl linken we je direct naar de officiële websites van hotels in Blegny, waar je de beste aanbiedingen vindt. Hotels bieden vaak lagere prijzen op hun eigen sites, dus bij ons ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deals!

La Bel échappée in Aubel Vakantiehuis
Afstand: 7,1 km8.1
La Bel échappée
Route de Val Dieu 112, Aubel

La Bel Échappée, gelegen naast de abdij van Val-Dieu, biedt charmante kamers met autonome toegang. Ideaal voor wandel- en fietstochten in Aubel.

LaBelleRespire in Herve Vakantiehuis
Afstand: 4,7 km8.7
LaBelleRespire
Grosoneux 406, Herve

La Belle Respire: Charneux, 10 pers., natuurstenen gevels, sauna, zwembad, jeu-de-boulesbaan, paardenfaciliteiten. Ideaal voor avonden onder sterrenhemel.

Landgoed Cortils in Blégny Vakantiehuis
Afstand: 2,5 km10
Landgoed Cortils
Chemin de Cortils 5, Blégny

Chateau Cortils: Een serene oase met sfeervolle verblijven, professionele keuken, ruime eetzaal en natuurpaviljoen. Perfect voor retraites, workshops en vergaderingen.

Château Cortils in Blégny Vakantiehuis
Afstand: 2,9 km8.9
Château Cortils
Chemin de Cortils , Blégny

Chateau Cortils: Ontsnap naar rust en natuur op een uitgestrekt landgoed. Perfect voor retraites met een professionele keuken, ruime eetzaal en nabijgelegen wandelroutes.

Julienne5 in Blégny Vakantiehuis
Afstand: 3,6 km10
Julienne5
Chemin de la Julienne 12, Blégny

Julienne5: Sfeervol huis in Blégny met moderne voorzieningen, ruime tuin, barbecuefaciliteiten en nabij het Blegny-Mijn museum. Perfect voor gezinnen en groepen!

Informatie over Blegny

Blegny, gelegen in de provincie Luik in Wallonië, staat vooral bekend om de Blegny-Mijn, een UNESCO Werelderfgoedsite. Deze voormalige steenkoolmijn biedt bezoekers de kans om een authentieke mijnervaring te beleven, compleet met rondleidingen die de geschiedenis en werking van de mijn in detail uitleggen. De site bevat ook een museum en een netwerk van wandel- en fietspaden, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel geschiedenisliefhebbers als recreatieve bezoekers.

Naast de mijn is Blegny ook de thuisbasis van diverse historische gebouwen en monumenten die de rijke cultuur van de regio weerspiegelen. De omgeving biedt tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten dankzij het heuvelachtige landschap en de nabijheid van natuurreservaten. Lokale restaurants en ambachtelijke winkels geven een extra dimensie aan het toeristische aanbod, making Blegny een veelzijdige bestemming voor zowel korte bezoeken als langere verblijven.