Stedentrips
dagen

Stedentrip naar de magische stad Istanbul incl. vlucht, transfer en ontbijt

Agan Boutique Hotel
Istanbul, Istanbul, Turkije bekijk op kaart
Ontdek in 3, 4 of 5 dagen de magische stad Istanbul incl. vlucht, transfer en ontbijt

Istanbul is een geweldige bestemming. De Turkse hoofdstad heeft een rijke historie en uitstekende mogelijkheden om je te vermaken. Agan Boutique Hotel ligt in het centrum van de oude stad, in de wijk Eminonu. Je bent dus razendsnel in het meest toeristische deel van de stad: Sultanahmet. Hier staan een aantal beroemde bezienswaardigheden, zoals de opvallende Blauwe Moskee, het Topkapi-paleis, de Basilica Cisterne en de Hagia Sophia moskee. Het is een schitterend gebied om doorheen te slenteren, je te vergapen aan de mooie bouwwerken en adembenemende Turkse schatten te bewonderen. Ook kun je hier lekker shoppen in de grote bazaar en diverse musea bezoeken, zoals het Hagia Irene-museum, het Archeologisch museum en het Mozaïekmuseum.

Na al je avonturen kun je uitrusten tussen de rozen van het mooie Gulhane Park. Of beter nog, breng een bezoek aan het historische Turkse bad Hurrem Sultan Hamam. Boek een arrangement met massage of een speciaal ritueel en geniet! Wat je ook zeker niet mag missen is een cruise over de Bosporus. Verder kent Istanbul een bruisend uitgaansleven, talloze leuke evenementen en uitstekende restaurants. Het ervaren van de Turkse keuken hoort er sowieso bij, want de lokale traditionele gerechten zijn echt overheerlijk. Kies uit een heel scala aan mezes (voorgerechten), kebabs en zoetigheden, zoals baklava en natuurlijk Turks fruit.

Stedentrips
dagen

Stedentrip naar de magische stad Istanbul incl. vlucht, transfer en ontbijt

Agan Boutique Hotel
Istanbul, Istanbul, Turkije bekijk op kaart
Daarom is dit een goede deal
  • 2, 3 of 4 overnachtingen
  • Retourvlucht naar Istanbul vanaf een luchthaven naar keuze
  • Retourtransfer luchthaven - hotel
  • Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
  • Gratis gebruik van Wi-Fi in het hotel
  • Tip: bezoek de Blauwe Moskee en de Aya Sophia
  • Betaal nu slechts 35% van je reissom aan
Leuke tips in de omgeving

Steek de Galatabrug over
Omdat het water de stad in tweeën snijdt, zijn er ook verschillende bruggen die de stukken land met elkaar verbinden. En sommige van die bruggen zijn een bezienswaardigheid an sich. Zoals de Galatabrug bijvoorbeeld, het is de leukste plek om de Gouden Hoorn over te steken. Het is namelijk veel meer dan zomaar een brug. Er zijn twee lagen: het verkeer neemt de bovenste laag, maar op de onderste laag vind je tientallen visrestaurants. De vis wordt vers door vissers op de brug gevangen en ligt minuten later op je bord. Zeker ’s avonds is het rondom de Gatalabrug gezellig druk, maar ook overdag is het heerlijk om hier het water over te steken. Het uitzicht is geweldig: de minaretten van de beroemde moskeeën in de oude stad steken overal bovenuit. Het maakt dat Istanbul een schitterende skyline heeft.

Beklim de Galatatoren
De Galatatoren is met 61 meter hoogte een van de meest opvallende bouwwerken in de wijk Galata/Beyoğlu. Het is een van de leukste dingen om te doen in Istanbul. Het stenen bouwwerk stamt al uit de 14e eeuw en staat nog perfect overeind. De Galatatoren heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad, waaronder die van gevangenis en sterrenwacht. De belangrijkste functie was echter die van uitkijktoren voor de brandweer. ’s Avonds is de Galatatoren op zijn mooist, dan is de oude uitkijktoren prachtig verlicht. Je kunt er een kaartje kopen om met de lift naar boven te gaan en dat is absoluut een aanrader. Loop een rondje op de zevende verdieping en je hebt Istanbul in z’n geheel gezien. Van bovenaf is de stad kleurrijk en vallen de hoogteverschillen goed op. Maar indrukwekkender nog zijn de minaretten van moskeeën die overal in de stad opduiken.

Deze pakketreis wordt georganiseerd en afgehandeld door Travelcompany Holidays
Nu slechts 35% aanbetalen!
Betaal nu slechts 35% van je reissom aan. De overige 65% betaal je uiterlijk 42 dagen voor je vertrekdatum.
Agan Boutique Hotel
Ebussuud Cad.Safettinpasa Sok. 4,
Istanbul, Turkije
Kaart
Ebussuud Cad.Safettinpasa Sok. 4, Istanbul, Turkije
De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Agan Boutique Hotel ligt middenin het oude gedeelte van Istanbul, vlakbij het Sultanahmet. Het is een kleinschalig hotel met een familiale sfeer. In het hotel zit een café en restaurant waar je terecht kan voor een hapje of een drankje. Ook is er gratis Wi-Fi in het hele hotel. De kamers beschikken onder andere over een minibar, airconditioner en een televisie.

De getoonde foto's geven een impressie weer van het hotel

Diensten

Wi-Fi
Ja

Kamerfaciliteiten

  • Airconditioning
  • Bad en/of douche
  • Föhn
  • Toilet
  • Wi-Fi
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluisje
  • Televisie

Hotelfaciliteiten

Restaurant
Ja
Lift
Ja
Bagage-opslag
Ja
Lounge
Ja
Terras
Ja
Bar
Ja
Hoogtepunten

Archeologisch Museum

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Cankurtaran Mh.

Het Archeologisch Museum Istanbul. Sinds 1891 het eerste museum van Turkije en met zijn collectie van meer dan een miljoen objecten, is het ook één van de grootste musea ter wereld.

Hagia Sofia

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Sultanahmet Mh., Ayasofya Meydanı

De Hagia Sofia, ook wel bekend als de Aya Sofia of Ayasofya, is een voormalige christelijk-orthodoxe kerk welke later in een moskee is veranderd. Een indrukwekkend gebouw, dat zeker een bezoek waard is

Topkapi Paleis

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Cankurtaran Mh.

Dit paleis, dat één van de best bezochte bezienswaardigheden van Istanbul. Het was jarenlang het onderkomen van de Osmaanse Sultans. Tegenwoordig is het een museum met binnentuinen en paviljoens.

Grote Bazaar

Cultuur, Eten en drinken, Shoppen
Beyazıt Mh.

De Grote Bazaar in Istanbul is één van de grootste overdekte markten in de wereld met maar liefst zestig straten en ruim vijfduizend winkels. De markt wordt dagelijks bezocht door zo'n 250.000 tot 400.000 mensen.

Blauwe Moskee

Bezienswaardigheden, Cultuur, Musea
Sultanahmet Mh., At Meydanı 7

Indrukwekkend met haar koepels en zes minaretten, domineert de Sultan Ahmet Moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd, de skyline van Istanbul. De Blauwe Moskee is bezaaid met geglazuurde tegeltjes in blauw, groen en roodbruin.

Boottocht over de Bosporus

Tours & activiteiten
Ömer Avni Mh., Meclis-I Mebusan Cad. 28

Voor een paar Turkse lira’s kunt u even ontsnappen aan de drukte van Istanbul. Een boottocht over de Bosporus is een aanrader! Onderweg komt u bekende paleizen, Ottomaanse huizen, forten, musea en andere bezienswaardigheden tegen.

Reisadvies
Bekijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen welk reisadvies momenteel geldt voor het land van bestemming. Dit advies komt vanuit de Nederlandse overheid. Daarnaast staat bij dit advies ook vermeld welke maatregelen er van kracht zijn in het land zelf en wat je moet doen om het land in te mogen reizen.
Vluchtinformatie

Let op! Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen voor je handbagage. Controleer daarom altijd de actuele bagageregels bij de maatschappij waarmee je vliegt. Eventuele extra handbagage en/of ruimbagage kun je zelf bij de luchtvaartmaatschappij bijboeken na afgifte van de tickets. Klik hier voor de actuele informatie. Ga je met Ryanair vliegen, vergeet dan niet om online in te checken, inchecken op de luchthaven kost namelijk 55 EUR per persoon.

Pakketreis

De combinatie van reisdiensten die wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kan je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Travelcompany Holidays is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis en beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om je terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: klik hier

Inchecken

Vanaf 13:00 uur.

Uitchecken

Tot 12:00 uur op de dag van vertrek.

Openingstijden receptie

24 uur per dag

Toeristenbelasting

Prijzen zijn inclusief toeristenbelasting en/of servicekosten

Reserveringskosten

De reserveringskosten bedragen €14.95 voor het afhandelen van je boeking

Annuleren en wijzigen

Je boeking is pas definitief wanneer wij je betaling hebben ontvangen. Onder andere door de zeer lage actieprijs is het slechts in bepaalde gevallen mogelijk je boeking in een later stadium nog te wijzigen. Controleer daarom goed of alle ingevulde gegevens juist zijn. Wijzigingskosten die voortvloeien uit fouten zijn geheel voor rekening van de boeker en bedragen minimaal € 14,95 per wijziging. Het is in principe niet mogelijk om uw boeking nog, kosteloos, te annuleren zodra u van ons de bevestiging van uw boeking heeft ontvangen. Dit geldt ook als u gekozen heeft om het bedrag in termijnen aan ons te betalen. Indien u wilt annuleren kunt u contact opnemen met onze klantenservice en dan kunnen zij kijken tegen welke kosten u de boeking nog kunt annuleren.

Helaas
Deze deal is niet (meer) boekbaar!
Ontdek vergelijkbare deals Ontdek vergelijkbare deals
iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro