Menu

2 accomodaties in Boussu

Bij Hotels.nl linken we je direct naar de officiële websites van hotels in Boussu, waar je de beste aanbiedingen vindt. Hotels bieden vaak lagere prijzen op hun eigen sites, dus bij ons ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deals!

Paradiso Restaurant italien hôtel in Beloeil Hotel
Afstand: 8,8 km8.5
Paradiso Restaurant italien hôtel
Rue de Tournai 312, Beloeil

Paradiso Restaurant Italian in Stambruges: Authentieke Italiaanse gerechten, seizoensspecialiteiten en afhaalopties nabij Mons. Cadeaubonnen beschikbaar.

Camping du Préau in Bernissart Camping
Afstand: 10,0 km7.3
Camping du Préau
Rue des Préaux 1/C, Bernissart

Camping Le Préau: Geniet van rust nabij Marais d’Harchies in Bernissart. Fietsvriendelijk, visvijver, sportcentrum, minigolf en innovatieve pods.

Informatie over Boussu

Boussu is een gemeente in de provincie Henegouwen, gelegen in het zuidwesten van België. Het is historisch bekend voor zijn mijnbouwactiviteiten die een belangrijke rol speelden in de industriële ontwikkeling van de regio. Bezoekers kunnen het Bois-du-Luc ontdekken, een goed bewaard gebleven mijnwerkersdorp dat deel uitmaakt van de UNESCO-werelderfgoedlijst. Hier krijgen toeristen een inzicht in het leven van mijnwerkers in de 19e en 20e eeuw.

Naast zijn industriële erfgoed biedt Boussu ook culturele bezienswaardigheden zoals het Château de Boussu, een renaissancekasteel dat dateert uit de 16e eeuw. Voor liefhebbers van natuur en recreatie zijn er verschillende parken en groene ruimtes beschikbaar, waaronder het Parc de la Bouverie. De gemeente organiseert ook jaarlijks verschillende lokale evenementen en markten, wat bijdraagt aan de levendige gemeenschap en de aantrekkingskracht voor bezoekers.