Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels Buinen? Voordelige deals op de Hondsrug!

Zin in een weekendje rust in de natuur? De hotels in Buinen liggen op de Hondsrug in Drenthe, een prachtig landschap om het hoofd leeg te maken tijdens mooie wandelingen. Ook kom je alles te weten over de mysterieuze hunebedden. Lees verder

Buinen hotels: genieten van oeroude natuur

De hotels in Buinen liggen in een rustig esdorp vlakbij Borger. Bossen en heidegebieden, zoals het Buinerveld, kenmerken de omgeving, net als de ruggen en dalen van de Hondsrug. Dit oeroude landschap ontstond zo'n 150.000 jaar geleden. In Geopark de Hondsrug maak je bijzondere wandelingen, bijvoorbeeld over het Hondsrugpad. Er zijn ook thematische routes, zoals de Tijdreisroute Leewal, die de indrukwekkende restanten van de ijstijden laat zien. Krijg je geen genoeg van de Drentse natuur wanneer je in Buinen in een van de hotels overnacht? Nationaal Park Drentsche Aa heeft tientallen wandelroutes die je meenemen door dit beschermde natuurgebied. Met wat geluk spot je onderweg bevers, otters en ijsvogels.

Hotels in Buinen: bekijk het grootste hunebed

De hotels in Buinen liggen vlak bij Borger, ook wel de hunebedhoofdstad van Nederland. In Borger breng je een bezoek aan het Hunebedcentrum. Hier vertellen tijdelijke en vaste tentoonstellingen over het leven van de hunebedbouwers en wordt de geschiedenis van deze grafkamers uiteengezet. In het Oertijdpark bij het Hunebedcentrum krijg je nog meer inzicht in hoe onze voorouders leefden. Neem ook zeker een kijkje bij D27, het grootste hunebed van Nederland, met een lengte van ruim 22 meter en een gewicht van zo'n 20.000 kilo. Meer hunebedden zien? Volg dan de Hunebed Highway, oftewel de N34. Langs deze weg liggen de meeste hunebedden in Drenthe. Heb je na een cultureel uitstapje zin om te winkelen? Provinciehoofdstad Assen is vanuit Buinen goed bereikbaar. Verblijf je met de kinderen in een hotel in Buinen? Het betaalbare attractiepark Drouwenerzand ligt vlak in de buurt.

Hotels Buinen: bekijk alle aanbiedingen

Zoek je in Buinen hotels? Bekijk het aanbod van Hotels.nl en boek direct. Naast voordelige hotelovernachtingen in Drenthe zijn er tal van andere bestemmingen, in binnen- en buitenland. Al meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor!

Waarom een hotel in Buinen boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro