Menu

5 accomodaties in Buinen

Bij Hotels.nl linken we je direct naar de officiële websites van hotels in Buinen, waar je de beste aanbiedingen vindt. Hotels bieden vaak lagere prijzen op hun eigen sites, dus bij ons ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deals!

De Witte Buizerd in Drouwenerveen Camping
Afstand: 3,7 km9.9
De Witte Buizerd
Zuideind 21, Drouwenerveen

Camping de Witte Buizerd: kies voor idyllisch kamperen of comfort in retro-caravans en appartementen in het hart van Drenthe, dichtbij geologisch monument Drouwenerzand.

de Wildevier in Drouwenerveen Camping
Afstand: 3,6 km9.7
de Wildevier
Zuideind 25, Drouwenerveen

Camping de Wildevier; een festivalervaring met muziek, workshops en silent disco, in Drouwenerveen, Drenthe. Unieke accommodatie-opties beschikbaar!

The Open View in Buinerveen Bed and Breakfast
Afstand: 2,9 km9.5
The Open View
Noorderstraat 20, Buinerveen

B&B The Open View in Buinerveen: een verkwikkend toevluchtsoord op het platteland. Geniet van panoramische uitzichten en uitstekende gastvrijheid.

Roompot Vakantiepark Hunzedal in Borger Vakantiepark
Afstand: 2,0 km8.1
Roompot Vakantiepark Hunzedal
De Drift 3, Borger

Vakantiepark Hunzedal: cultureel-rijk Drenthe, activiteiten voor jong en oud, zwemfaciliteiten, huisdiervriendelijk en zorgservice. Onvergetelijk!

Camping Hunebed in Bronneger Camping
Afstand: 2,3 km9.7
Camping Hunebed
Spoorstraat 1, Bronneger

Camping Hunebed in Drenthe: ruime, groene plekken, uitgebreide faciliteiten inclusief WiFi en nabij de Hondsrug. Rust en natuur ontmoeten elkaar.

Informatie over Buinen

Buinen is een karakteristiek dorp gelegen in de provincie Drenthe, in het noordoosten van Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis en behoudt nog steeds zichtbare sporen van zijn agrarische en landelijke verleden. Bezocht zowel voor zijn rustige sfeer als zijn culturele erfgoed, biedt Buinen een authentieke ervaring van het Nederlandse plattelandsleven. Bekende bezienswaardigheden zijn onder andere de Gereformeerde Kerk van Buinen, gebouwd in de late 19e eeuw, en de traditionele boerderijen langs de Hoofdstraat.

Het dorp is ook omgeven door uitgestrekte natuurlijke landschappen, waaronder het prachtige Nationaal Landschap Drentse Aa. Buitenactiviteiten en recreatiemogelijkheden zijn er in overvloed, met wandel-, fiets- en paardrijroutes die door de glooiende velden en bossen leiden. Bovendien ligt Buinen dicht bij grotere steden zoals Emmen en Assen, die gemakkelijk bereikbaar zijn voor dagtochten, toevoegend aan de aantrekkelijkheid van Buinen als bestemming.