Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels Chevetogne voor voordelige stedentrip Ardennen

Zin in een verrassende stedentrip in de Ardennen? Vanuit de hotels in Chevetogne geniet je niet alleen van de prachtige natuur in het zuiden van België maar ontdek je ook fraaie steden als Namen en Charleroi. Lees verder

Hotels Chevetogne: met bezoek aan bijzondere abdij

Ver weg van de drukte kom je tot rust in de hotels in Chevetogne. Dit dorp ligt midden in het groen en biedt volop mogelijkheden om te wandelen. Bijvoorbeeld in het Domein van Chevetogne, een openbaar park met een oppervlakte van 550 hectare, met talloze wandelroutes. Een van de bekendste attracties in Chevetogne is de benedictijnerabdij Monastère de Chevetogne uit 1939. Bijzonder aan deze abdij is dat de monniken in twee groepen zijn gedeeld: Westers-Latijns en Oosters-Byzantijns. Er zijn dan ook twee kerken op het terrein. Vanuit een hotel in Chevetogne ben je zo in het schilderachtige Dinant aan de Maas. De citadel van Dinant is een van de bekendste attracties, die je klimmend of per kabelbaan bereikt. Verder bezoek je in Dinant het saxofoonmuseum en de abdij van Leffe.

Hotel Chevetogne: verrassende steden Namen en Charleroi

De hotels in Chevetogne zijn een heerlijke bestemming voor een stedentrip in de Ardennen. In Namen, waar de rivier de Samber in de Maas vloeit, beklim je de middeleeuwse citadel. Verder heeft Namen een aantal interessante musea, waaronder het kunstmuseum Félicien Rops, dat gewijd is aan de gelijknamige kunstenaar die in Namen werd geboren. Charleroi is weliswaar een grote industriestad, maar heeft op historisch vlak genoeg te bieden. Zo heeft Charleroi de voormalige kolenmijnen in en rond de stad omgetoverd tot culturele hotspots. Zo bezoek je in de oude kolenmijn Bois du Cazier verschillende musea. Net buiten Charleroi neem je een kijkje bij de ruïnes van de abdij van Aulne.

Hotels Chevetogne: ontdek alle deals

Zoek je in Chevetogne een hotel? Hotels.nl heeft een uitgebreide selectie hotelaanbiedingen in België. Zoek je een deal in Nederland, Duitsland en elders over de grens? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Al meer dan 5 miljoen boekers kozen zo voor een scherp geprijsd weekendje weg!

Waarom een hotel in Chevetogne boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro