Menu

3 accomodaties in Eemnes

Bij Hotels.nl linken we je direct naar de officiële websites van hotels in Eemnes, waar je de beste aanbiedingen vindt. Hotels bieden vaak lagere prijzen op hun eigen sites, dus bij ons ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deals!

Van der Valk Hotel Hilversum - de Witte Bergen Eemnes in Eemnes Hotel
Afstand: 2,6 km7.9
Van der Valk Hotel Hilversum - de Witte Bergen Eemnes
Rijksweg 2, Eemnes

Geniet van gerenoveerde kamers, 36 multifunctionele zalen, fitnesszaal en een gezellig café. In de prachtige omgeving vind je heide, bossen en het Gooimeer.

B&B 'Op eemdijk' in Eemdijk Bed and Breakfast
Afstand: 4,6 km10
B&B 'Op eemdijk'
Ringweg 3A, Eemdijk

Bed and Breakfast Op Eemdijk: Privékamer met bad, WiFi, TV, AC, ontbijtoptie, nabij Zuiderzeeroute.

Grand Café Eemland in Eemnes Hotel
Afstand: 634 meter8.9
Grand Café Eemland
Laarderweg 74, Eemnes

Grandcafé Boutique Hotel Eemland: 4.5-sterren hotel nabij 't Gooi met uniek design en topfaciliteiten voor events.

Informatie over Eemnes

Eemnes, gelegen in de provincie Utrecht, is een Nederlandse plattelandsgemeente die zich onderscheidt door haar iconische landschap, rijk cultureel erfgoed en rustige, landelijke sfeer. De gemeente bestaat uit twee samenstellende delen: het dorp Eemnes en de buurtschap Eemnes-Buiten, die vroeger een afzonderlijke entiteit vormde. Bezoekers aan Eemnes worden begroet door uitgestrekte graslanden met grazende koeien, traditionele boerderijen, en de unieke waterrijke omgeving van de Eemnesservaart.

De historische betekenis van Eemnes is voelbaar vanuit haar indrukwekkende kerken zoals de Hervormde Kerk en Rooms-Katholieke Kerk St. Nicolaas, beide daterend uit de 15e eeuw, evenals haar karakteristieke molen, De Hoop. Uniek voor Eemnes zijn de zogenaamde \'Erfgooiers\', een middeleeuwse collectieve landbouwgemeenschap die de geschiedenis en cultuur van de stad tot op de dag van vandaag diepgaand heeft gevormd. Eemnes biedt eveneens toegang tot enkele van de meest prestigieuze fiets- en wandelroutes in de regio, evenals de unieke gelegenheid om te genieten van de rust en stilte van landelijk Nederland terwijl u toch dichtbij het bruisende stadsleven van steden zoals Utrecht en Amsterdam blijft.