Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Weekendje rust in de Drentse natuur in hotels Erica

Ver weg van de randstad geniet je in de hotels in Erica volop van de Drentse natuur, bezoek je gezellige steden als Emmen en geniet je met het gezin van een dagje dierenpark. Lees verder

Hotels in Erica met aandacht voor de natuur

Als je voor even wilt ontsnappen aan de drukte van werk en het dagelijks leven, dan is overnachten in Erica een aanrader. Dit pittoreske dorp vlakbij Emmen ligt in een landelijke omgeving. Het Industrieel Smalspoor Museum is een van de belangrijkste attracties in Erica, waar je een veelzijdige collectie aan veldspoorlocomotieven bekijkt. Net buiten Erica ligt het Bargerveen. Dit natuurgebied behoorde ooit tot het Bourtangermoeras en bestaat voor het grootste deel uit hoogveen. Het is een van de weinige gebieden in Nederland waar nog hoogveen is. In het Bargerveen kun je uitstekend wandelen en fietsen. Ook de nationale parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold zijn fijne natuurgebieden om een dagje te onthaasten.

Overnachten in Erica met uitstapjes voor het hele gezin

De hotels in Erica zijn een prima startpunt voor culturele of kindvriendelijke uitstapjes in de omgeving. Emmen heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en musea. Zo telt de stad liefst 10 hunebedden. In het historisch centrum bewonder je onder meer een aantal Saksische boerderijen. Net buiten de stad ligt de Emmerschans, een oud verdedigingswerk dat nu onderdeel is van een uitgestrekt natuurgebied. In openluchtmuseum Veenpark kom je alles te weten over het leven in een vroegere veenkolonie, aan de hand van gereconstrueerde nederzettingen en exposities. Verblijf je in Erica met de kinderen? Maak ze blij met een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Je reist door verschillende themagebieden. Zo ben je het ene moment in de jungle en het volgende op de savanne. Ook het poolgebied komt aan bod. Naast talloze dieren zijn er ook spannende attracties en speeltuinen.

Hotels Erica met altijd voordeel

Wil je overnachten in Erica? Hotels.nl heeft de leukste hotelaanbiedingen in Drenthe! Ook elders in Nederland profiteer je van veel korting op een weekend weg. Al meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor.

Waarom een hotel in Erica boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro