Menu

6 accomodaties in Gieten

Bij Hotels.nl linken we je direct naar de officiële websites van hotels in Gieten, waar je de beste aanbiedingen vindt. Hotels bieden vaak lagere prijzen op hun eigen sites, dus bij ons ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deals!

Kampeerboerderij de Broekse Hoeve in Gieterveen Camping
Afstand: 5,6 km8.1
Kampeerboerderij de Broekse Hoeve
Broek 40, Gieterveen

Broekse Hoeve; kampeer in het hart van de Hunzevallei. Geniet van appelboomgaarden, ruime kampeerplekken met wifi, zwembad, en viswater.

Camping Buitengoed De Veenstede in Gieterveen Camping
Afstand: 5,5 km9.7
Camping Buitengoed De Veenstede
Boerendijk 11c, Gieterveen

Buitengoed de Veenstede: rustige natuurcamping met ruime Comfort kampeerplaatsen en luxe Safaritenten in het groene Gieterveen, inclusief Wifi.

B&B de Veenstraal in Gieterveen Bed and Breakfast
Afstand: 6,7 km9.5
B&B de Veenstraal
Streek 4, Gieterveen

B&B De Veenstraal in Drenthe: rustige, comfortabele verblijven met prachtig uitzicht, vlakbij Geopark de Hondsrug. Geniet van WiFi, smart TV en coaching opties.

BnB De Boerderij Nieuwediep in Nieuwediep Bed and Breakfast
Afstand: 7,8 km10
BnB De Boerderij Nieuwediep
Nieuwediep 113A, Nieuwediep

BNB De Boerderij Nieuwediep: Uniek landelijk appartement en luxe plattelandstent voor totaal 6 gasten, beheerd door Inge en Jan Dirk Plat.

Hotel 't Zwanemeer in Gieten Hotel
Afstand: 629 meter8.7
Hotel 't Zwanemeer
Oude Groningerweg 1, Gieten

Hotel 't Zwanemeer: Comfortabele, rookvrije kamers in bosrijk Gieten. Met gratis WiFi, eigen brasserie en parkeergelegenheid.

Bed and Breakfast Het Doktershuys in Gieten Bed and Breakfast
Afstand: 202 meter9.1
Bed and Breakfast Het Doktershuys
Asserstraat 8, Gieten

B&B Het Doktershuys in pittoresk Drenthe, rijke natuur en cultuurrijke uitstapjes, biedt hoog comfort en aangrenzende kamers.

Informatie over Gieten

Gieten, gelegen in het noordoosten van Nederland in de provincie Drenthe, is een schilderachtig dorp met een rijke geschiedenis en een levendige lokale cultuur. Het dorp, dat oorspronkelijk werd gesticht in het jaar 1139, is bekend om haar prachtige groene landschappen, idyllische landwegen en traditionele Nederlandse architectuur. Het vormt een integraal onderdeel van de gemeente Aa en Hunze en is omringd door uitgestrekte heidevelden, bossen en traditionele veehouderijen. Landbouw en natuurbeheer vormen de kern van het lokale economische leven, maar er woont ook een groeiende populatie van forenzen die in de nabijgelegen steden zoals Assen en Groningen werken.

Toeristen worden naar Gieten gelokt door haar unieke combinatie van rustieke charme en moderne faciliteiten. De belangrijkste bezienswaardigheid in het dorp is de historische kerk, gebouwd in de 13e eeuw, waarvan de toren nog steeds de skyline van deze kleine gemeenschap domineert. Daarnaast biedt de lokale openbare bibliotheek een rijkdom aan informatie en resources over de regio en haar geschiedenis. Recreatieve activiteiten zijn er in overvloed met een scala aan fiets- en wandelroutes door de omliggende natuur. Markt- en festivaldagen zijn hoogtepunten in het culturele jaar van Gieten, waarbij de nadruk ligt op lokale producten, kunst en ambachten. Tenslotte biedt Gieten diverse accommodatiemogelijkheden, van charmante bed-and-breakfasts tot moderne hotels, waardoor het een toegankelijke en aantrekkelijke bestemming is voor zowel binnenlandse als internationale bezoekers.