Menu

3 accomodaties in Hoogezand

Bij Hotels.nl linken we je direct naar de officiële websites van hotels in Hoogezand, waar je de beste aanbiedingen vindt. Hotels bieden vaak lagere prijzen op hun eigen sites, dus bij ons ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deals!

Hotel Faber Hoogezand in Hoogezand Hotel
Afstand: 822 meter8.7
Hotel Faber Hoogezand
Meint Veningastraat 123, Hoogezand

Geniet van een comfortabel verblijf dichtbij Groningen en Drenthe met restaurant, bar, kegelbanen en zalen beschikbaar.

Minicamping 't Hofje in Slochteren Camping
Afstand: 5,3 km9.3
Minicamping 't Hofje
Hoofdweg 271, Slochteren

Camping 't Hofje: Ruime plekken, moderne faciliteiten bij 't Roegwold, met Fraeylemaborg dichtbij.

La Luna Care in Kropswolde Camping
Afstand: 2,3 km8.5
La Luna Care
Woldweg 78a, Kropswolde

La Luna Care: gespecialiseerde zorg voor jongeren, met faciliteiten als Woonboerderij Casa en de Orangerie, in centraal duurzaam en buitenleven.

Informatie over Hoogezand

Hoogezand is een stad in de provincie Groningen, in het noorden van Nederland. Het is de grootste kern in de gemeente Midden-Groningen en vormt samen met de oorspronkelijke buurplaats Sappemeer een dubbelkern. Historisch gezien speelde scheepsbouw een aanzienlijke rol in Hoogezand, met talrijke scheepswerven die zich langs het Winschoterdiep bevonden. De stad behoudt haar industriële erfgoed terwijl ze zich rich op hedendaagse stedelijke ontwikkelingen.

Toeristisch gezien biedt Hoogezand gevarieerde attracties. Belangrijke bezienswaardigheden omvatten het Kielzog Kunstencentrum, een hub voor theater en kunst, en de Historische Scheepswerf Wolthuis, een klassieke scheepswerf die getuigt van de maritieme geschiedenis van de stad. Tevens biedt Hoogezand toegang tot prachtige natuurgebieden, zoals het Zuidlaardermeergebied, ideaal voor fiets- en wandeltochten. Hoogezand combineert moeiteloos natuur, cultuur en erfgoed in een boeiende mix voor bezoekers.