Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Kalenberg. Unieke hotelaanbiedingen - hotels.nl

Samen even heerlijk weg in de natuur? Met de hotels in Kalenberg van Hotels.nl verblijf je in een charmant dorp bij Nationaal Park De Weerribben-Wieden. Naast rust en ruimte in de natuur zijn er talrijke bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het gezellige Giethoorn of de drafbaan bij Wolvega. Laat je inspireren door onze hotels bij Kalenberg op Hotels.nl voor een voordelige hotelovernachting! Lees verder

Varen in de omgeving van het Kalenberg hotel

Kalenberg is van oudsher een karakteristiek vaardorp. De verschillende vaarten tussen de pittoreske landstroken, ook wel ribben genoemd, zijn ontstaan door de turfwinning in het gebied. Bovendien staat de regio van oorsprong bekend om de visserij en rietteelt. Nog altijd wordt het riet uit deze streek gezien als het beste van Europa om bijvoorbeeld rietdaken mee te bedekken. Huur bij het overnachten in Kalenberg een kano of fluisterboot om door het karakteristieke park de Weerribben te trekken. Onderweg vanaf het Kalenberg hotel kom je op het water allerlei bruggen tegen. Sommige mag je zelfs zelf bedienen! Bovendien zie je de karakteristieke huizen vanaf het water die vroeger door de turfstekers bewoond werden.

Vanaf het Kalenberg hotel naar Giethoorn

Maak tijdens het overnachten bij Kalenberg een uitstapje naar het sfeervolle dorp Giethoorn. Jaarlijks komen honderdduizenden toeristen naar 'het Venetië van het Noorden' om dit sprookjesachtige dorp te ervaren. Gedurende het bezoek aan het dorp valt je meten de verschillende kleine eilandjes op die door middel van 176 bruggen aan het vasteland gekoppeld zijn. Ieder eiland beschikt over zijn eigen boerderij met authentieke rieten dak. Dwars door de streek loopt een wandel- of fietspad genaamd het 'Binnenpad'. In het dorp vind je meerdere toeristische winkels, restaurants en bootverhuurondernemingen voor een fraai dagje uit.

Paardensport op hoog niveau bij Wolvega

Bij paardenliefhebbers is het vlakbij gelegen Wolvega enorm geliefd. Hier bevindt zich namelijk dé bekendste drafbaan van Nederland. Elke vrijdag geniet je hier van de mooiste races tussen zowel nationale als internationale paarden. Maak de race nog spannender door te wedden op je favoriete ros. Bekijk onze hotels in Kalenberg op Hotels.nl om jouw volgende overnachting te reserveren!

Waarom een hotel in Kalenberg boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro