Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Koudum. Unieke hotelaanbiedingen - hotels.nl

De bijzondere provincie Friesland verkennen met je partner of gezin? Verblijf in de beste hotels in Koudum Friesland via Hotels.nl! Tijdens het overnachten in Koudum verblijf je in het zuidwesten van de provincie, wat het ideale startpunt is voor een watersport-, wandel- of fietsvakantie. De Friese Meren bevinden zich namelijk vlakbij, net als het IJsselmeer. Bekijk meteen waar je in Koudum overnachten kunt dankzij Hotels.nl! Lees verder

Varen over de Friese Meren bij hotel Koudum Friesland

In Zuidwest Friesland staat water centraal. De omgeving rondom het Koudum hotel leent zich dan ook uitstekend voor watersporters. Of je nu aan boord van je eigen boot stapt of een sloep huurt, vanuit het hotel in Koudum Friesland vaar je onder meer naar de meren Morra en Fluessen. Binnen de regio zijn maar liefst 350 gratis aanlegplaatsen aanwezig, zodat je niet hoeft om te zeilen. Sportievelingen volgen bij het Koudum hotel lessen om het kitesurfen, foilen, surfen of suppen onder de knie te krijgen. Of ga een dag mee op een zeilboot of rondvaartboot om over het IJsselmeer te varen.

Kunst en cultuur bij in Koudum overnachten

Voor kunst- en cultuurliefhebbers is er van alles te beleven bij de hotels Koudum Friesland. Met een eigen taal, tradities en meer dan twintig musea in de omgeving is er voor ieder wat wils. Breng tijdens het overnachten in Koudum bijvoorbeeld een bezoek aan het Jopie Huisman Museum in Workum, het Puzzelmuseum in Joure of het Fries Scheepsvaartmuseum in Sneek. Bijzonder aan de Friese steden, is dat zij verbonden zijn door het water. Verder vind je in de regio van het hotel Koudum allerlei ambachtslieden die met enthousiasme hun vak beoefenen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Glasblazerij het Quakeltje, Brouwerij Tsjerkebier of de Van Buren Bolsward schapenvacht looierij.

De Friese Elfstedentocht tijdens het overnachten in Koudum

De verschillende steden van Friesland zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar door het water. In vroegere tijden hield men dan ook de beroemde Elfstedentocht, waarbij de schaatsers langs elf steden trokken. Tegenwoordig laat het winterse weer het meestal afweten, maar dat betekent niet dat je niet alsnog de zogenaamde Tocht der Tochten kunt maken. Zo trek je langs de elf steden per fiets, te voet, op een step, varend of met een sup. Bovendien hebben elf vooraanstaande kunstenaars voor iedere stad een fontein gecreëerd, die je kunt bewonderen wanneer je de plaatsen bezoekt. Bekijk meteen onze unieke aanbiedingen voor een hotel Koudum Friesland via Hotels.nl!

Waarom een hotel in Koudem boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro