Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Legemeer. Unieke hotelaanbiedingen - hotels.nl

Samen met je geliefde op zoek naar een romantische hotelovernachting? Met de hotels in Legemeer ben je even helemaal weg van de dagelijkse drukte. Middenin het Friese landschap vormt het hotel bij Legemeer de perfecte uitvalsbasis om deze veelzijdige provincie te ontdekken. Van watersport op de Friese meren tot cultuur snuiven in steden als Sneek en Heerenveen. De hotels in Legemeer bij Hotels.nl bieden de perfecte setting voor een ontspannen weekendje weg. Lees verder

Volop watersport bij hotels Legemeer

Het zuidwesten van de provincie Friesland staat bekend om de uitstekende watersportmogelijkheden. Van alle windstreken komen sportievelingen naar deze streek om onder andere te zeilen, kitesurfen, foilen, surfen of suppen. Je kunt je eigen boot meenemen en aanleggen bij de 350 gratis aanlegplaatsen, of een sloep huren in de buurt van het hotel in Legemeer. Liever niet zelf varen, maar ontspannen achterover leunen? Stap dan aan boord van een rondvaartboot of zeilboot om bijvoorbeeld over het IJsselmeer te gaan.

Maak kennis met de Friese taal en cultuur tijdens het overnachten in Legemeer

Met een eigen taal en gewoonten heb je bij het hotel in Legemeer al snel het gevoel alsof je in het buitenland bent. In het Fries Museum in Leeuwarden kom je meer te weten over de Friese geschiedenis en cultuur, zoals het fierljeppen en de Elfstedentocht. Of ga naar het Skûtsjemuseum in Earnewâld voor de bijzondere watersport. Andere interessante musea zijn het Puzzelmuseum in Joure, het Jope Huisman Museum in Workum en het Fries Scheepsvaartmuseum in Sneek.

De Elfstedentocht ontdekken bij hotels Legemeer

De verschillende meren, rivieren en plassen maken van Friesland een waterrijke provincie. Vroeger hield men in de barre winters de beroemde Elfstedentocht, waarbij schaatsers een route van bijna 200 kilometer op natuurijs langs elf steden schaatsten. De tocht is vanwege het warme winterweer de laatste jaren niet gereden, maar dat houdt niet in dat je toch de fraaie tocht kunt maken. Zo bezoek je de pittoreske Friese steden per fiets, te voet, met een boot of zelfs met een sup. In iedere stad hebben verschillende kunstenaars een fontein ontworpen. Laat je meteen inspireren door ons aanbod op Hotels.nl aan hotels bij Legemeer voor jouw volgende overnachting in Friesland!

Waarom een hotel in Legemeer boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro