Menu

Lottum - 2 resultaten

Hotels.nl verwijst je direct naar de eigen website van het hotel, zo ben je altijd verzekerd van de laagste prijs. Lees meer...

De Meule Broekhuizen in Broekhuizen Vakantiehuis
Afstand: 17 meter10
De Meule Broekhuizen

De Meule, Broekhuizen: uniek appartement in voormalige maalderij met modern comfort. Dichtbij horeca, natuur en openbaar vervoer. €65 p/n.

Landgoed de Hilkensberg in Broekhuizen Hotel
Afstand: 1,1 km9.7
Landgoed de Hilkensberg

Landgoed de Hilkensberg: stijlvolle kamers & houten huisjes, natuurzwemvijver, WiFi, TV.

Lottum

Lottum, gelegen in de Nederlandse provincie Limburg, is een schilderachtig dorp met een rijke culturele geschiedenis en een unieke flora. Het staat bekend als de rozenhoofdstad van Nederland, een eretitel die het dorp te danken heeft aan het feit dat het bijna de helft van de totale Nederlandse rozenproductie voor zijn rekening neemt. Lottum\'s rijke rozentraditie wordt gevierd in het tweejaarlijkse Rozenfestival, waar duizenden bezoekers zich verzamelen om de prachtige rozen-mozaïeken, -objecten en -tuinen in de buurt te bewonderen.

Naast zijn rozenbekendheid, wordt Lottum ook gekenmerkt door zijn schilderachtige landschappen en rustieke charme. De omgeving leent zich uitstekend voor fietstochten of wandelingen, waarbij bezoekers kunnen genieten van de pittoreske rivier de Maas en de uitgestrekte velden met asperges, een andere lokale specialiteit. Traditionele boerderijen en historische gebouwen, zoals de St. Gertrudiskerk en het Kasteel de Borggraaf, geven Lottum zijn tijdloze karakter en bieden een verdiepende blik in het historisch erfgoed van de regio.