Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Voordelig verblijf in hotels Marke voor verrassende stedentrip Kortrijk

Zin in een verrassende stedentrip in België? Vanuit de hotels in Marke ontdek je de historische stad Kortrijk met zijn monumentale bezienswaardigheden en ben je zo in Frankrijk. Lees verder

Marke overnachting met bezoek aan Kortrijk

De hotels in Marke zijn een fijne uitvalsbasis om het nabijgelegen Kortrijk te bezoeken. Je begint op de Grote Markt, ook wel het hart van de stad, waar je onder meer het belfort, het stadhuis en stadspaleis Den Roeland bewondert vanaf een van de gezellige terrassen. Het 13e-eeuwse begijnhof van Kortrijk valt op door zijn pittoreske witte huisjes. In het bijbehorende museum kom je alles te weten over het leven van de begijnen. Opvallend in het stadsgezicht van Kortrijk zijn de Broeltorens uit de 14e en 15e eeuw, die onderdeel waren van de oude verdedigingswerken. Breng ook zeker een bezoek aan de brouwerij van Omer, een bier dat wordt gebrouwen in de regio. In de schitterende rozentuin van Kortrijk kom je tot rust. Het Buda-eiland in de rivier de Leie staat vol met oude fabrieken die nu een culturele functie hebben.

Overnachten in Marke met uitstapje over de grens

De hotels in Marke zijn niet alleen geschikt voor een bezoek aan Kortrijk. In Marke zelf neem je een kijkje bij de Vannestes molen en de neogotische Sint-Brixiuskerk. Ook het fraaie Kasteel van Marke in directoire-stijl is een bezoek waard, net als het gotische kasteel Blommeghem. Zin om te wandelen? Dat kan in het Preshoekbos, waar een tweetal wandelroutes zijn uitgezet, waaronder het Prikkelpad. Vanuit een hotel in Marke ben je zo in Frankrijk. Mooie plaatsen als Roubaix en Lille (Rijsel) zijn goed bereikbaar. In Lille wandel je door het oude stadscentrum en bezoek je de indrukwekkende kathedraal, die opvalt door zijn unieke gevel uit 1999, terwijl de rest van de kerk in neogotische stijl is gebouwd.

Overnachten in Marke: altijd veel voordeel

Zoek je in Marke een hotel? Hotels.nl heeft de beste deals voor een nacht of weekend weg in België. Hotels in bruisende steden of juist landelijk gelegen. Ook voor hotelaanbiedingen in Nederland en tal van andere landen zit je bij ons goed.

Waarom een hotel in Marke boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro