Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Nordlingen. Unieke hotelaanbiedingen - hotels.nl

Overnachten in een stad die is gebouwd in de krater van een meteoriet? De Duitse stad Nordlingen biedt volop bezienswaardigheden voor jong en oud. Zo kent de charmante plaats een rijke historie met straatjes en een stadsmuur uit de Middeleeuwen die nog altijd intact is. Laat je verrassen door onze unieke aanbiedingen voor een hotel in Nordlingen op Hotels.nl! Lees verder

Struin over de middeleeuwse straatjes bij hotels Nordlingen

Het middeleeuwse stadscentrum van Nordlingen leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. Wandel bijvoorbeeld over de stadsmuur van maar liefst 2,6 kilometer lang. In totaal telt de stadsmuur vijf stadspoorten, een bastion en elf torens. Velen denken dat de stadsmuren zich direct op de randen van de krater bevinden, maar dit is niet het geval. De stad ligt namelijk wel volledig in de krater, maar de meteorietinslag was met een diameter van 23 kilometer zo groot, dat de randen zich ver buiten het stadscentrum bevinden. Beklim de toren bij de St. Georg Dom om vanaf 90 meter hoogte de randen van de krater te zien. Bovendien beschik je vanaf deze hoogte over een prachtig uitzicht over de complete stadsmuur en de talrijke middeleeuwse gebouwen. Om bovendien meer te weten te komen over de historie van de stadsmuur neem je vanaf het hotel in Nordlingen een kijkje in het Stadtmauermuseum.

Het imposante stoomtreinmuseum bij Nordlingen hotels

Trein- en historieliefhebbers kunnen hun geluk niet op bij het Bayerische Eisenbahnmuseum in Nordlingen. In dit museum bewonder je maar liefst honderd verschillende voertuigen, met onder meer traditionele stoomlocomotieven, elektrische locomotieven en diesellocomotieven. Ook vind je diverse antieke auto's in het museum. Je leert hier van alles over de geschiedenis van het spoor. Daarnaast kun je ook een ritje maken met de stoomtrein door het Beierse landschap.

Rijd over de Romantische Strasse bij Nordlingen hotels

De Nordlingen hotels zijn ideaal voor een rondreis over de Romantische Strasse. Deze geliefde autoroute in Duitsland loopt van Würzburg tot aan het Disneykasteel Neuschwanstein. Onderweg kom je langs charmante dorpjes en betoverende kastelen. Bekijk direct onze aanbiedingen op Hotels.nl voor een voordelige overnachting in Nordlingen!

Waarom een hotel in Nordlingen boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro