Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels Oudega? Ontdek onze deals in Friesland!

Wil je een weekendje ontsnappen aan de drukke Randstad? De hotels in Oudega hebben een fijne ligging in het schilderachtige Friesland, aan de rand van Nationaal Park De Alde Feanen. Voor een dagje cultuur ben je snel in Leeuwarden. Lees verder

Hotels in Oudega: varen in de Alde Feanen

Natuurliefhebbers genieten van de bijzondere landschappen in de omgeving van de hotels in Oudega. Nationaal Park De Alde Feanen heeft een oppervlakte van bijna 4000 hectare en is daarmee het grootste aaneengesloten natuurgebied in Friesland. De Alde Feanen kenmerkt zich door laagveenmoeras met meren, veenplassen, veenmosrietlanden, graslanden en moerasbossen. Er groeien verschillende orchideeën en je kunt er tal van vogels spotten. In het gebied lopen meerdere wandelroutes. Een daarvan is een afwisselende route door natuurgebied It Wikelslân. Ga je wandelen in De Alde Feanen? In dit moerasgebied komen waterdichte schoenen zeker van pas. Wil je het gebied op een comfortabele manier ontdekken? Maak dan een vaartocht door De Alde Feanen. Meer genieten van de natuur in Noord-Nederland? Vanuit Oudega ben je in een half uur bij Lauwersoog om te wadlopen.

Overnachten Oudega voor bezoek aan Leeuwarden

Je kunt goed overnachten in Oudega voor een bezoek aan Leeuwarden. De Friese provinciehoofdstad is net zo charmant als Amsterdam, met zijn grachten en historische gebouwen, maar toch minder druk. Het symbool van de stad is de Oldehove, de scheve toren uit de 16e eeuw die nooit werd afgebouwd. Vanaf de top van de toren geniet je van een fraai uitzicht over Leeuwarden. In het Fries Museum bewonder je kunstwerken van Friese kunstenaars. In hetzelfde gebouw bezoek je ook het Fries Verzetsmuseum, dat in het teken staat van de gebeurtenissen in de provincie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Andere hoogtepunten in Leeuwarden zijn de Sint Bonifatiuskerk, de oude Blokhuispoort en de Prinsentuin, een prachtig stadspark waar je ontspant na een actieve dag.

Hotels Oudega: bekijk alle aanbiedingen en boek

Wil je overnachten in Oudega? Hotels.nl heeft de beste deals voor een weekendje weg in Friesland. En ook voor voordelige bestemmingen op andere plekken in Nederland ben je bij ons aan het juiste adres. Boek direct!

Waarom een hotel in Oudega boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro