Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels Sexbierum? Bekijk onze deals in Friesland!

Zin in een overnachting of weekendje weg vlakbij de Waddenzee? De hotels in Sexbierum liggen in het noordwesten van Friesland, op een steenworp van het water. Ideaal om het hoofd leeg te maken en te genieten van de ongerepte natuur. Lees verder

Sexbierum hotels: watersporten en wadlopen

De hotels in Sexbierum zijn een fijne uitvalsbasis voor een nachtje of weekendje onthaasten. In het dorp zelf staan een tweetal fraaie kerken en de 19e-eeuwse korenmolen de Korenaar. Als natuurliefhebber ontdek je de bijzondere landschappen van de Waddenzee. In een uur ben je in Lauwersoog om te wadlopen tussen het vasteland en Ameland en Schiermonnikoog. Als watersporter ben je zo aan het IJsselmeer, met volop mogelijkheden om te varen, zeilen en kitesurfen. Een ander mooi natuurgebied waar je tot rust komt is Nationaal Park de Alde Feanen. Dit beschermde landschap kenmerkt zich door een uitgestrekt laagveenmoeras. Een paradijs voor vogelspotters en liefhebbers van orchideeën, want die groeien er in overvloed. Je verkent De Alde Feanen wandelend of tijdens een ontspannen boottocht.

Hotels in Sexbierum: ontdek de elf steden

Neem zeker een kijkje in een aantal van de Friese elf steden wanneer je in Sexbierum in een van de hotels overnacht. Bijvoorbeeld in het schilderachtige Franeker, waar je onder meer het monumentale Korendragershuisje uit 1634 bezoekt. In het Eise Eisinga Planetarium bekijk je het planetarium dat de Friese astronoom Eise Eisinga tussen 1774 en 1781 bouwde. Museum Martena is gehuisvest in het stadskasteel van Franeker en heeft verschillende ingerichte kamers en lokale kunst en cultuur. Een van de andere elf steden die je eenvoudig bezoekt vanuit een hotel in Sexbierum is Harlingen. De stad heeft een mooie ligging aan de Waddenzee. Een van de hoogtepunten is het Hannemahuis. Dit gemeentemuseum vertelt meer over de (kunst)geschiedenis van Harlingen. Andere Friese elf steden die de moeite waard zijn: Sneek, Stavoren en Leeuwarden.

Hotels Sexbierum: bekijk alle deals

Zoek je in Sexbierum hotels? Hotels.nl heeft een uitgebreid aanbod in Friesland. Je overnacht comfortabel en profiteert van veel voordeel. Op zoek naar een hotelovernachting elders in Nederland? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Waarom een hotel in Sexbierum boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro