Menu

5 accomodaties in Aardenburg

Bij Hotels.nl linken we je direct naar de officiële websites van hotels in Aardenburg, waar je de beste aanbiedingen vindt. Hotels bieden vaak lagere prijzen op hun eigen sites, dus bij ons ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deals!

Hotel de Elderschans Aardenburg in Aardenburg Hotel
Afstand: 1,1 km7.1
Hotel de Elderschans Aardenburg
Herendreef 67, Aardenburg

Geniet van gratis sauna, fitness & WiFi, comfortabele kamers en nabijheid van de kuststadjes Cadzand en Knokke.

Destiny in Maldegem Bed and Breakfast
Afstand: 3,7 km9.5
Destiny
Aardenburgkalseide 396, Maldegem

B&B Destiny: Nabij Maldegem, perfect voor natuur- en stadsliefhebbers. Nieuwe driepersoonskamer in 2024!

Vakantiehoeve de Biezenpolder in Eede Vakantiehuis
Afstand: 2,9 km8.5
Vakantiehoeve de Biezenpolder
Biezenstraat 21, Eede

Vakantiehoeve De Biezenpolder: 19e-eeuwse boerderij bij kust met uitzicht op boomgaarden, nabij Sluis & Brugge.

Familie B&B De Groene Specht in Sluis Vakantiehuis
Afstand: 2,4 km10
Familie B&B De Groene Specht
Zuiderbruggeweg 3, Sluis

De Groene Specht: 3 slaapkamers, WiFi, uitzicht op polders, nabij Sluis & natuurreservaat Stierskreek. Ideaal voor 8 gasten.

B&B De Waterputhoeve in Sint-Laureins Bed and Breakfast
Afstand: 4,6 km9.5
B&B De Waterputhoeve
, Sint-Laureins

De Waterputhoeve: modern comfort in een rustiek jasje naast Leopoldskanaal, nabij Brugge & kust.

Informatie over Aardenburg

Aardenburg, gelegen in de provincie Zeeland en de gemeente Sluis, is een historisch stadje dat zich kenmerkt door zijn rijke Romeinse verleden. Met archeologisch bewijs dat aantoont dat het gebied al rond het jaar 12 v. Chr. bewoond was, is Aardenburg een van de oudste steden van Nederland en zeker de oudste in Zeeland. De stad beschikt over een middeleeuws stratenplan en een adembenemend scala aan historische gebouwen en monumenten, waaronder de Sint-Baafskerk, een gotisch gebouw met de oudste toren van Zeeland die dateert uit de 14e eeuw, en de ruïnes van de Kaaipoort die de historische ingang van de stad vormden.

Behalve zijn historische charme staat Aardenburg ook bekend om zijn culturele aanbod, waarvoor het Archeologisch Museum en de galerieën en ateliers een podium bieden. Het Archeologisch Museum huisvest een van de meest uitgebreide collecties Romeinse artefacten in Nederland, terwijl lokale kunstenaars en ambachtslieden hun werk in de verschillende culturele ruimtes tentoonstellen. Aardenburg biedt daarnaast een scala aan culinaire ervaringen, variërend van traditionele Zeeuwse gerechten tot internationale keukens, en diverse accommodatiemogelijkheden die passen bij verschillende reisbehoeften en -budgetten. Met zijn combinatie van historische, culturele en culinaire aantrekkingskracht is Aardenburg zowel een educatieve als verrijkende bestemming voor bezoekers.