Menu

Over ons

Welkom bij Hotels.nl, jouw vertrouwde partner in online hotelboekingen sinds 2001. Onze reis begon al voor de eeuwwisseling, toen oprichters Henriette IJzelenberg en Kees Eldering hun passie voor reizen en technologie combineerden. Wat begon als een bescheiden website, hotelsinholland.com, groeide al snel uit tot een toonaangevende speler op de online hotelmarkt.

De vroege jaren: Innovatie en groei.

Voor 2001 waren we al actief op de online hotelmarkt met websites zoals hotelsinholland.com. Kees Eldering was in 1992 zelfs mede-eigenaar van een commercieel Bulletin Board System (BBS), nog voordat het internet überhaupt bestond in Nederland. Met deze pioniersgeest richtte Hotels.nl zich in de beginjaren primair op buitenlandse gasten die naar Amsterdam wilden, een zeer lucratieve hotelmarkt.

Onze reclamestunt: Schapenreclame

In 2006 maakten we furore met een unieke reclamestunt: adverteren op schapen! Ja, je leest het goed. Met onze "Lease a Sheep"-campagne trokken we alle aandacht. Onze schapen paradeerden langs de snelwegen in Joure, gehuld in koningsblauwe dekens met ons logo. De burgemeester van Skarsterlân legde ons een dwangsom op, maar dat weerhield ons er niet van om door te gaan. Integendeel, we verhoogden het aantal schapen en zagen onze verkoop met 15% stijgen. Deze gedurfde actie leverde ons de AMMA award op voor beste reclamestunt van het jaar.

Een tijd van verandering en groei

Vanaf 2006 richtten we ons ook op de Nederlandse markt. We introduceerden innovatieve deals en aanbiedingen voor Nederlandse consumenten en breidden ons model succesvol uit. Tijdens de coronapandemie in 2020 werden we hard geraakt en moesten we ons bedrijf tijdelijk inslinken. Onze domeinnamen werden anderhalf jaar verhuurd, maar vanaf 1 juni 2024 zijn we terug in handen van de oprichters en klaar voor een nieuw hoofdstuk.

Het nieuwe Hotels.nl: Transparantie en keuzevrijheid

Vandaag is een nieuwe dag bij Hotels.nl. Onze vernieuwde website biedt een ongeëvenaarde transparantie. We tonen álle contactgegevens van hotels direct zichtbaar, inclusief links naar hun eigen websites en telefoonnummers. We geloven in de kracht van keuze en eenvoud, en daarom vind je bij ons de beste deals, rechtstreeks van de hotels zelf én van andere bekende aanbieders.

Waarom Hotels.nl?

Bij ons staat de gebruiker centraal. Of je nu op zoek bent naar een luxe verblijf, een budgetoptie of een unieke getaway, wij zorgen ervoor dat je altijd de beste deal krijgt. Onze missie is om de beste en meest relevante informatie aan te bieden, zodat jij de juiste keuze kunt maken.