Menu

7 accomodaties in Edam

Bij Hotels.nl linken we je direct naar de officiële websites van hotels in Edam, waar je de beste aanbiedingen vindt. Hotels bieden vaak lagere prijzen op hun eigen sites, dus bij ons ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deals!

De Harmonie Edam in Edam Hotel
Afstand: 668 meter8.9
De Harmonie Edam
Voorhaven 94, Edam

Gelegen in historisch Edam, gezinsvriendelijk met 5 kamers, keukenblokje, lounge en wekelijkse activiteiten. Amsterdam binnen 30 min.

L'Auberge Damhotel Edam in Edam Hotel
Afstand: 835 meter8.5
L'Auberge Damhotel Edam
Keizersgracht 1, Edam

Geniet van exclusieve kamers, uitmuntende Frans-Mediterrane keuken, ruime terrassen en zalen in de sfeer van romantisch Edam met prachtig uitzicht.

Hotel De Fortuna Edam in Edam Hotel
Afstand: 812 meter9.1
Hotel De Fortuna Edam
Spuistraat 3, Edam

Geniet van rustieke charme, een uitstekend restaurant, prachtige tuin aan het water, in historisch Edam vlakbij Amsterdam.

Camping Strandbad Edam in Edam Camping
Afstand: 1,5 km8.5
Camping Strandbad Edam
Zeevangszeedijk 7A, Edam

Camping Strandbad Edam: Pittoreske locatie aan het IJsselmeer met zwemmen, surfen en cultuur. Accommodaties variëren in privacy. Dagelijks open van 08:30-18:30.

Boerenkamer Leeuwendaal in Purmer Bed and Breakfast
Afstand: 3,0 km9.7
Boerenkamer Leeuwendaal
Oosterweg E16, Purmer

Boerderij Leeuwendaal: serene groepsaccommodatie in Purmerpolder, ideaal voor familieweekenden, vriendenreünies en werkvergaderingen. Geniet van kano's, skelters en buitenactiviteiten.

Hipdepip in Edam Bed and Breakfast
Afstand: 995 meter
Hipdepip
Lingerzijde 58, Edam

Hipdepip Appartement: genesteld in pittoresk Edam; dichtbij Volendam, Zaanstreek, Waterland en Amsterdam; authentieke charme en comfort.

Hof van Holland Edam in Edam Hotel
Afstand: 1,0 km9.1
Hof van Holland Edam
Lingerzijde 69, Edam

Hof van Holland: Historische charme in Edam, modern comfort in 12 kamers na renovatie in 2020. Nabij Amsterdam, gratis parkeren.

Informatie over Edam

Edam is een schilderachtig stadje gevestigd in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het staat wereldwijd bekend om zijn iconische Edammer kaas, die oorspronkelijk afkomstig is uit deze regio. Dit stadje is rijk aan historische koopmanshuizen en grachten, waardoor bezoekers worden getransporteerd naar een nostalgische wereld. Edam heeft eveneens een sterke scheepsbouwindustrie die terug te traceren is naar de 17e eeuw. Het Speeltoren Museum, met zijn klokken en handgesneden houten poppen, en de Grote Kerk, een imposant gotisch gebouw, behoren tot de meest bezienswaardige monumenten.

Hoewel Edam klein is qua oppervlakte, heeft het een rijk aanbod aan culturele activiteiten. Vriendelijke en lokale artisanale markten zijn een populaire attractie, met name de traditionele kaasmarkt die elke zomer wordt gehouden. Daarnaast biedt de stad een verscheidenheid aan eetgelegenheden die lokale delicatessen aanbieden, zoals de beroemde Edammer kaas. Polderlandschappen omringen de stad en bieden schilderachtige fietsroutes en wandelpaden. Edam is gemakkelijk te bereiken vanuit Amsterdam, waardoor het een uitstekende bestemming is voor een dagtocht.