Menu

2 accomodaties in Essen

Bij Hotels.nl linken we je direct naar de officiële websites van hotels in Essen, waar je de beste aanbiedingen vindt. Hotels bieden vaak lagere prijzen op hun eigen sites, dus bij ons ben je altijd verzekerd van de meest voordelige deals!

Camping Grensland in Kalmthout Camping
Afstand: 4,3 km9.7
Camping Grensland
Blikstraat 82, Kalmthout

Camping Grensland: 14 ruime kampeerplaatsen rond een zwemvijver met naaktstrand in Kalmthout, plus strandhuisje, eigen toilet, elektriciteit, en gratis internet.

't Greefsch Geluck in Kalmthout Bed and Breakfast
Afstand: 5,8 km9.9
't Greefsch Geluck
Turfvaartlaan 9, Kalmthout

Bed & Breakfast ’t Greefsch Geluck: Rustige accommodatie met tweepersoonskamer, gratis wifi en ontbijt. Dicht bij Kalmthoutse Heide en Suske en Wiske museum.

Informatie over Essen

Essen is een gemeente in de provincie Antwerpen in België, gelegen vlakbij de Nederlandse grens. De regio staat bekend om zijn schilderachtige landschap, met tal van wandel- en fietspaden die door bossen, heides en natuurreservaten lopen. Het Grenspark Kalmthoutse Heide is een bijzonder populair natuurgebied en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van ongerepte natuur. Essen heeft ook een rijk historisch erfgoed met bezienswaardigheden zoals het Karrenmuseum en diverse oude boerderijen die getuigen van de agrarische geschiedenis van de streek.

Naast de natuurlijke en historische bezienswaardigheden, biedt Essen verschillende culturele evenementen en festiviteiten gedurende het jaar. De lokale horeca en winkels zorgen voor een aangenaam verblijf, met diverse eetgelegenheden die regionale specialiteiten serveren. Voor geïnteresseerden in religieuze gebouwen zijn er meerdere kerken en kapellen, waaronder de Sint-Antonius Abtkerk, die de moeite waard zijn om te bezoeken. Essen vormt een ideale bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar rust, natuur en cultuur in de Antwerpse Kempen.