Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Makkum. Unieke hotelaanbiedingen - Hotels.nl

De waterrijke provincie Friesland ontdekken? Met de hotels in Makkum op Hotels.nl verblijf je in het eeuwenoude vissers- en watersport dorp in het noorden van Nederland. Kom tot rust in de natuur, bezoek de Friese elf steden of stap op de veerboot naar de Waddeneilanden. Laat je inspireren door ons aanbod unieke hotelaanbiedingen voor in Makkum overnachten op Hotels.nl! Lees verder

In Makkum overnachten aan het IJsselmeer

De hotels bij Makkum lenen zich uitstekend voor allerlei watersportactiviteiten. De Makkum hotels bevinden zich namelijk aan het IJsselmeer. Vroeger vormde het dorp een belangrijke toegangspoort naar de Zuiderzee, waardoor Makkum een groot handelscentrum vormde. Nog altijd zie je deze rijke historie bij de hotels van Makkum terug. Zo wandel je langs diverse monumentale koopmanshuizen, het Waaggebouw en de Koninklijke Tichelaar. Onderweg kom je langs talrijke winkels en restaurants met terrassen. Populair bij overnachten in Makkum is het surfen aan de kust, of huur een bootje om de Friese Meren te ontdekken.

Varen over de Friese meren bij Makkum hotel

Een dagtocht maken over het IJsselmeer bij het overnachten in Makkum, of toch varen over de Friese meren? Bij de hotel Makkum aanbiedingen heb je alle mogelijkheden om te zeilen, windsurfen of roeien. Of kies voor een elektrische fluisterboot om over het water te varen. Deze boten zijn namelijk specifiek ontwikkeld om zo min mogelijk overlast voor de natuur te veroorzaken. Hierdoor geniet je optimaal van de stilte en rust in de natuur. Bovendien is voor het huren van een boot in de meeste gevallen geen vaarbewijs nodig. Met een vaarkaart, verkeersregels en instructies op zak ben je goed voorbereid om Friesland vanaf het water te beleven.

De Friese taal en cultuur bij de hotels Makkum

Wanneer je rondtrekt bij de Makkum hotels, heb je af en toe het idee alsof je over de landsgrenzen bent getrokken. De Friezen spreken immers hun eigen taal en hebben een unieke cultuur. In het Fries Museum in Leeuwarden leer je handige woorden in het Fries en kom je alles te weten over het fierljeppen. Het museum Tresoar geeft informatie over de geschiedenis en cultuur van Friesland. Voor het karakteristieke skûtsjesilen bezoek je het Skûtsjemuseum in Earnewâld. Direct de hotel Makkum aanbiedingen van Hotels.nl bekijken? Laat je verrassen door ons aanbod op de website!

Waarom een hotel in Makkum boeken bij Hotels.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale partij voor jouw hotel aanbiedingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een hotel in Makkum te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een hele fijne hotel overnachting!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro