Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Onbezorgd weekendje aan de Maas in hotels Afferden

Zin in een weekendje ver weg van de Randstad? In de hotels in Afferden kom je helemaal tot rust te midden van de schilderachtige landschappen in het stroomgebied van de Maas. Lees verder

Verblijf in Afferden met hotel overnachting

Hotels in Afferden hebben een fraaie ligging in dit pittoreske dorp aan de Maas. In en rond Afferden valt genoeg te zien. Het dorp zelf heeft een aantal mooie kerken en kapellen. De Sint-Cosmas en Damianuskerk dateert uit 1957 en is dus niet zo oud, maar heeft wel een bijzondere romaanse toren uit de 13e eeuw. Opvallend zijn verder de Onze-Lieve-Vrouw-van-Smartenkapel die stamt uit de 17e eeuw en de Mariakapel die aan het begin van de 20e eeuw is gebouwd. Van het 14e-eeuwse Kasteel Bleijenbeek is alleen nog een ruïne over, nadat deze werd verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Het kasteelruïne is deels overwoekerd, wat het bouwsel een mysterieuze uitstraling geeft. Vlakbij het kasteel ligt de 19e-eeuwse Poaterskapel.

Hotels Afferden met uitstapjes in de omgeving

Overnachten in Afferden? Neem ook zeker een kijkje in de omgeving. Het dorp ligt vlakbij Nationaal Park De Maasduinen. In dit beschermde natuurgebied ligt de langste rivierduinengordel van Nederland. Je wandelt of fietst te midden van uiteenlopende landschappen: van bossen en heidevelden tot vennen, beekdalen en laagveen. Afferden heeft ook een gunstige ligging ten opzichte van Arcen. Hier bezoek je de gelijknamige Kasteeltuinen. Naast een prachtig 17e-eeuws kasteel zijn er verschillende thematuinen, zoals een bergtuin, dahliatuin, Italiaanse tuin en rhodondendrontuin maar ook oosterse tuinen, een rosarium plus een bamboebos. Liever een dagje relaxen? Dat kan prima in de verschillende (zwem)baden van Thermaalbad Arcen. Zin om een dagje te winkelen? Ga dan naar de Designer Outlet in Roermond, waar je meer dan 200 internationale merken shopt. Je overnacht in Afferden vlakbij de Duitse grens. Steden als Düsseldorf en Essen zijn dan ook goed bereikbaar.

Overnachten Afferden: bekijk de leukste deals

Wil je in Afferden in een hotel overnachten? Met Hotels.nl profiteer je altijd van de leukste en beste aanbiedingen. Boek vandaag nog en geniet binnenkort van een afwisselend verblijf in het prachtige Limburg.

Waarom een hotel in Afferden boeken bij Hotels.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale partij voor jouw hotel aanbiedingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een hotel in Afferden te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een hele fijne hotel overnachting!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro