Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Weekendje weg in waterrijk Friesland in hotels Akkrum

Wil je een weekend ontsnappen aan een druk bestaan? In onze hotels in Akkrum geniet je van de wonderschone natuur en historische steden in het Friese merengebied! Lees verder

Comfortabel overnachten in Akkrum in hotel

De hotels in Akkrum in Friesland hebben een prachtige ligging in een landelijke omgeving, vaak aan het water. Een bekende attractie in Akkrum is de Coopersburg uit 1901, dat diende als tehuis voor arme ouderen. In de tuin bevindt zich een mausoleum, waar Folkert Harmens Kuipers begraven ligt. Deze zakenman uit Akkrum, die naar Amerika emigreerde en zich daar Frank Cooper noemde, was verantwoordelijk voor de totstandkoming van het tehuis. Een ander historisch monument in Akkrum is de Mellemolen. Deze poldermolen uit 1849 heeft een fraaie ligging aan het water in een fotogeniek oer-Hollands landschap.

Overnachten Akkrum: vakantie vol waterplezier

Het verblijf in Akkrum in een hotel is ideaal voor liefhebbers van watersporten. Het Sneekermeer ligt vlak in de buurt. Hier kun je zwemmen, surfen, suppen en varen. Natuurliefhebbers ontdekken vanuit de hotels in Akkrum het Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is één van de grootste moerasgebieden in West-Europa, ontstaan vanuit veenafgravingen. In het beschermde natuurgebied komen zo'n 450 soorten planten voor en broeden ruim 100 soorten vogels. Naast wandel-, fiets- en vaarroutes zijn er ook spannende excursies voor het hele gezin.

Hotels Akkrum voor stedentrip Heerenveen en Sneek

Kies je in Akkrum een hotel, bezoek dan zeker steden als Heerenveen en Sneek. Heerenveen is de thuisbasis van ijsbaan Thialf, waar je de schaatsen onderbindt voor een middagje op het ijs. In Museum Belvédère bewonder je moderne en hedendaagse kunst. Het museum heeft een prachtige ligging in het lommerrijke Oranjewoud. Sneek is een echte watersportstad en heeft een fraai historisch centrum. Blikvanger is de 17e-eeuwse Waterpoort. In het Fries Scheepvaart Museum kom je alles te weten over de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland.

Overnachten Akkrum: ontdek het aanbod

Op zoek naar hotels in Akkrum in Friesland? Neem een kijkje in het aanbod en boek direct. Zo kun je binnenkort comfortabel overnachten in Akkrum tijdens een heerlijk weekendje weg!

Waarom een hotel in Akkrum boeken bij Hotels.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale partij voor jouw hotel aanbiedingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een hotel in Akkrum te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een hele fijne hotel overnachting!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro