Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Voordelig genieten in waterrijk Friesland in hotels Dokkum

Zin in een weekendje weg te midden van oer-Hollandse landschappen vol water en uitgestrekte weilanden waar de koeien op hun gemak grazen? Tijdens een verblijf in een van de hotels in Dokkum maak je kennis met deze charmante elfstedenstad in Friesland en geniet je van de rust in bijzondere natuurgebieden. Lees verder

Overnachten Dokkum: met bezoek aan de Friese elf steden

Vanuit een hotel in Dokkum in het centrum ontdek je deze fraaie stad aan het water. Het stadshart is rijk aan monumentale panden dus je kijkt je ogen uit. Zo valt de Waag uit 1754 op door zijn klokkoepel en prachtige voorgevel. Een van de belangrijkste kerken is de neogotische Sint-Bonifatiuskerk uit 1871, die is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Pierre Cuypers. Overnacht je in een hotel in Dokkum in het centrum? Bezoek ook de Bonifatiuskapel en het bijbehorende park. Deze bedevaartskapel, die geïnspireerd is op een Romeins amfitheater, is gewijd aan de heilige Bonifatius die in 754 in de buurt van Dokkum werd vermoord. In Museum Dokkum kom je alles te weten over de geschiedenis van de stad en Bonifatius. Vanuit de hotels in Dokkum bezoek je eenvoudig de andere steden waar de 'Tocht der Tochten' langs komt, waaronder Sneek met zijn iconische Waterpoort, maar ook het pittoreske Bolsward, Stavoren en het bruisende Leeuwarden.

Overnachten Dokkum: vogels spotten bij het Lauwersmeer

Overnacht je als natuurliefhebber in Dokkum in een hotel? Je bent in mum van tijd in Nationaal Park Lauwersmeer, een paradijs voor vogels en vogelaars. Het Lauwersmeer is bovendien een zogeheten Dark Sky Park waar je prima sterren kunt kijken. Een ander schitterend natuurgebied vlakbij de hotels in Dokkum is Nationaal Park De Alde Feanen, met zijn blauwgraslanden, veenmosrietlanden en talloze vogels en orchideeën. Het natuurgebied heeft tal van mooie vaarroutes. Ook een dagje Waddeneilanden is mogelijk als je gaat overnachten in Dokkum, want Ameland en Schiermonnikoog zijn goed bereikbaar.

Hotels Dokkum: altijd de leukste aanbiedingen

Zoek je in Dokkum een hotel? Bij Hotels.nl profiteer je van leuke aanbiedingen. Zo kun je voordelig overnachten in Dokkum en andere steden in Nederland. Al ruim 5 miljoen boekers gingen je voor!

Waarom een hotel in Dokkum boeken bij Hotels.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale partij voor jouw hotel aanbiedingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een hotel in Dokkum te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een hele fijne hotel overnachting!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro