Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Erlangen? Voordelig weekendje weg in Beieren!

Wil je een weekendje weg in het romantische Beieren? Vanuit de hotels in Erlangen maak je kennis met deze fraaie stad in het zuiden van Duitsland. Ook het prachtige Neurenberg is goed bereikbaar. Lees verder

Hotel Erlangen in Duitsland: wandeling door verrassende universiteitsstad

Een hotel in Erlangen in Duitsland is een comfortabel startpunt om kennis te maken met deze universiteitsstad in de deelstaat Beieren. Hoogtepunten zijn de Hugenotenkerk en het Markgrafentheater. Het theater valt van buiten niet op, maar het barokke interieur maakt veel goed. Breng ook zeker een bezoek aan het stadsmuseum wanneer je in Erlangen gaat overnachten. Zo kom je alles te weten over de geschiedenis van de stad. Een fijne plek om te ontspannen is de tuin rond het Markgrafelijk slot. Als natuurliefhebber kun je heerlijk wandelen in het nabijgelegen Tennenlohe Forst, een bosgebied van ruim 900 hectare waar je mogelijk przewalskipaarden tegenkomt.

Overnachten in Erlangen met bezoek aan Neurenberg

Vanuit de hotels in Erlangen ben je zo in Neurenberg, ooit een belangrijke handelsstad. Een van de pronkstukken in de stad is de Nürnberger Burg, een imposant kasteel dat zijn oorsprong kent in de 11e eeuw. De Nürnberger Burg huisvest tegenwoordig een museum waar je meer leert over het Heilige Roomse Rijk en Neurenberg tijdens de middeleeuwen. In het Germanisches Nationalmuseum kom je alles te weten over de Germaanse kunst en cultuur. Een van de bekendste gebouwen naast het kasteel is de Sint-Laurentiuskerk met zijn twee identieke torens en de prachtige glas-in-loodramen. Ben je rond de feestdagen in Neurenberg? Breng dan zeker een bezoek aan de gezellige Nürnberger Christkindlesmarkt, de jaarlijkse kerstmarkt die plaatsvindt op de Hauptmarkt. Ga je met het hele gezin overnachten in Erlangen? Dan staat een bezoek aan de Nürnberg Zoo garant voor een leuk dagje uit.

Hotels in Erlangen: bekijk alle deals

Wil je overnachten in Erlangen? Hotels.nl heeft de beste deals voor een welverdiende vakantie in Duitsland. Blijf je liever in Nederland? Ook dan profiteer je van veel voordeel met onze hotelovernachtingen. Kies je bestemming en boek. Al meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor!

Waarom een hotel in Erlangen boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro