Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Ieper. Unieke hotelaanbiedingen - hotels.nl

Op zoek naar een comfortabel hotel vlakbij de Vlaamse kust? Dankzij het aanbod aan goedkope hotels Ieper op Hotels.nl maak je kennis met de gastvrije provincie West-Vlaanderen. Er zijn volop activiteiten en bezienswaardigheden tijdens het overnachten in Ieper mogelijk. Maak kennis met de indrukwekkende historie bij de hotels in omgeving Ieper, ontspan aan de kust of ga winkelen in Rijsel. Bekijk meteen onze unieke hotelaanbiedingen voor overnachten bij Ieper op Hotels.nl! Lees verder

De bijzondere geschiedenis bij de hotels in omgeving Ieper

Ieper beschikt over een rijke historie, met onder meer de middeleeuwse Grote Markt, de Lakenhalle en een fraaie kathedraal. Ondanks deze prachtige gebouwen is Ieper met name bekend van de gebeurtenissen die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog afspeelden. Maak tijdens het overnachten in Ieper centrum een uitstapje naar het Flanders Fields Museum, waar je alles over de geschiedenis te weten komt. Het interactieve oorlogsmuseum bevindt zich in de Lakenhalle. Bovendien klinkt iedere avond The Last Post, als eerbetoon aan de soldaten die tijdens de oorlog gesneuveld zijn. Bij het museum vlakbij het hotel in Ieper is bovendien een kenniscentrum aanwezig met meer dan elfduizend boeken over de oorlog, maar ook een fototheek, originele dagboeken, topografische kaarten en tijdschriften van de tijdsperiode tussen 1914 en 1918.

Ontspannen aan de Vlaamse kust tijdens overnachten Ieper

De hotels Ieper centrum bevinden zich op een kleine afstand van het kilometerslange zandstrand aan de Noordzee. Hier bouw je zandkastelen met de kinderen, stap je op een surfplank om de golven te bedwingen of kom je tot rust met een goed boek. Is het minder mooi weer, dan waai je heerlijk uit samen met je partner tijdens een romantische strandwandeling. Bij de aanwezige strandpaviljoens bestel je echte Vlaamse lekkernijen, zoals de Vlaamse friet en Belgisch bier.

Op pad in Rijsel bij hotel Ieper

De hotels Ieper centrum liggen vlakbij Rijsel, of Lille zoals de Fransen de charmante stad noemen. Rijsel staat bekend als het Parijs van het noorden. De stad is een stuk compacter dan de Franse hoofdstad, waardoor de vele bezienswaardigheden en musea op loopafstand van elkaar liggen. Bezoek de Notre-Dame de la Treille, het Place du Théâtre en de Grand Place in de stad, of maak een uitstapje naar het Palais des Beaux-Arts met kunstwerken van Monet, Picasso en Rubens. Reserveer meteen een goedkoop hotel in Ieper via Hotels.nl!

Waarom een hotel in Ieper boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro