Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Cultuur snuiven in Vlaams-Brabant in hotels Leuven

Zin in een stedentrip in België vol culturele hoogtepunten? Laat je verrassen door een stad vol monumenten en gezelligheid wanneer je gaat overnachten in een van de hotels in Leuven! Lees verder

Hotels Leuven in het centrum met aandacht voor monumenten

De hotels in Leuven in het centrum zijn de perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen. Een van de blikvangers is het gotische stadhuis dat op de Grote Markt staat. De rijkelijk versierde gevel is prachtig en binnen bewonder je naast gotische ook barokke elementen. Ook de Sint Pieterskerk uit de 15e eeuw, gebouwd in een Brabantse gotische stijl, valt op in het centrum. Vanuit een hotel in het centrum van Leuven ben je zo op het grootste plein van de stad; het Monseigneur Ladeuzeplein. Hier staat de grote bibliotheek van de universiteit van Leuven, gebouwd in een sierlijke neorenaissance stijl. Beklim de toren voor een mooi uitzicht over Leuven. Neem ook zeker een kijkje in de Grote en Kleine Begijnhof wanneer je gaat overnachten in Leuven, die een rustpunt vormen in deze bruisende universiteitsstad.

Overnachten in Leuven met ontspanning in de botanische tuin

Als kunstliefhebber overnacht je in een goedkoop hotel in Leuven voor een bezoek aan het M-Museum, met een indrukwekkende collectie aan schilderkunst, beelden en foto's uit verschillende periodes. Het Sint-Donatuspark in Engelse landschapsstijl is een fijne plek in de stad om te ontsnappen aan de drukte. Je ziet er onder meer delen van de oude stadsmuur. De botanische tuin van Leuven is een van de grootste in België, waar je eindeloos wandelt tussen een weelderige beplanting. Vanuit een hotel in de omgeving van Leuven bezoek je eenvoudig Brussel. In de Belgische hoofdstad neem je een kijkje bij iconische bezienswaardigheden als het Atomium en Manneken Pis. Met de kinderen volg je de Striproute en bezoek je het Belgisch Stripmuseum.

Goedkoop hotel Leuven: alle deals op een rij

Zoek je een hotel in het centrum van Leuven? Hotels.nl heeft de beste deals voor leuke stedentrips in Vlaanderen en tal van andere bestemmingen. Boek vandaag nog een hotel in de omgeving van Leuven voor een bourgondisch verblijf net over de grens.

Waarom een hotel in Leuven boeken bij Hotels.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale partij voor jouw hotel aanbiedingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een hotel in Leuven te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een hele fijne hotel overnachting!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro