Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Louvain-la-Neuve. Top aanbiedingen - hotels.nl

Op zoek naar een hotel vlakbij Brussel? Met de hotels in Louvain-la-Neuve verblijf je in een echte universiteitsstad ten zuiden van de Belgische hoofdstad. Naast Brussel liggen talrijke andere bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de Leeuw van Waterloo, de Abdij van Villers la Ville en Walibi Belgium. Bekijk meteen onze voordelige Louvain-la-Neuve hotels op Hotels.nl voor jouw volgende overnachting! Lees verder

Louvain-la-Neuve hotels middenin de charmante studentenstad

De hotels bij Louvain-la-Neuve liggen in de relatief nieuwe stad die naar het model van karakteristieke middeleeuwse Italiaanse steden is gebouwd. Je wandelt hier namelijk over allerlei charmante steegjes en pleinen boordevol bijzondere architectuur. Bovendien is het stadshart vrijwel geheel autovrij, waardoor je in alle rust over de straten wandelt. Onderweg kom je bijzondere street-art tegen. Topkunstwerken zijn onder meer 'C'est la vie' van Claude Rahir en 'Utopia' van Milu Correch en Mariela Ajras. Wanneer je in de stad met de trein arriveert, zie je al direct talrijke schilderingen. Om meer te weten te komen over de street-art ga je op pad met een enthousiaste gids tijdens een stadswandeling.

Boeiende musea vlakbij hotels Louvain-la-Neuve

In de directe omgeving van de hotels Louvain-la-Neuve vind je bijzondere musea om te bezoeken. Maak bijvoorbeeld vanaf het hotel in Louvain-la-Neuve een uitje naar Musée L. Dit is het universiteitsmuseum van de stad. In het museum bevindt zich een vaste tentoonstelling waarbij vijf menselijke facetten centraal staan: vragen stellen, verwondering, het delen van ervaringen, beroering en bespiegeling. Verder vind je er onder andere moderne kunst en beeldhouwwerken, Afrikaanse kunst, observatie- en meetinstrumenten en fossielen. Een ander museum dat de moeite waard is, is het Hergé Museum. Dit museum staat volledig in het teken van de beroemde illustrator Hergé, die onder andere Kuifje en Bobbie en Flupke heeft getekend.

Ontspannen in de natuur bij hotels Louvain-la-Neuve

Wandel langs het meer van Louvain-la-Neuve om een verfrissende tocht te maken door de groene natuur van de stad. Vele trekvogels als de Egyptische gans, fuut en reiger komen hier graag langs voor een tussenstop. Voor de ultieme ontspanning ga je naar het wellnesscentrum in de stad om te relaxen in de sauna, het zwembad of de belevingsdouche. Doe volop inspiratie voor een hotel in Louvain-la-Neuve op Hotels.nl!

Waarom een hotel in Louvain-la-Nueve boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro