Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Bergen / Mons (België). Scherpe deals - hotels.nl

Op zoek naar een fraai hotel in het zuiden van België? Met de hotels in Bergen of op zijn Frans, Mons verblijf je in de groene en gastvrije provincie Henegouwen. Wandel door het historische stadshart met talrijke monumenten, bewonder kunst en cultuur in musea of geniet van de natuur in de omgeving. Laat je meteen inspireren voor je volgende reis met de hotels in Bergen België van Hotels.nl! Lees verder

Struin door het historische stadshart bij hotel Mons

De stad Mons ligt verspreid over vijf verschillende bergen, waaraan het zijn treffende naam te danken heeft. Het historische stadshart is nog volledig authentiek, met talrijke monumenten en historisch erfgoed. Maak tijdens je stadswandeling een uitstapje naar het Belfort van Mons, wat het symbool is van de stad. Waar je je ook bevindt bij het hotel in Bergen België, overal zie je de klokkentoren van ver al opdoemen. Het zeventiende-eeuwse belfort is de enige ter wereld die nog steeds in gebruik is. De klokkentoren die zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst staat beschikt over een lift om van het waanzinnige uitzicht over de stad te genieten.

Het Grand Place de Mons en de Doudou bij hotel Mons bezoeken

Wandel vanaf het hotel bij Mons naar het Grand Place de Mons. Vanaf dit plein kijk je uit over fraaie monumentale panden die met schitterende gevels zijn versierd. Eén van de fraaiste gebouwen is het stadhuis uit de vijftiende eeuw. Zodra je de aap van Bergen in de voorgevel spot en aait, mag je hier een wens doen. Volgens de legende komt je droom vervolgens binnen een jaar uit. Maak vervolgens een wandeling naar de Sint-Waltrudiskerk. Deze kerk speelt een rol bij het Doudou festival dat ieder jaar tijdens Pinksteren plaatsvindt. Gedurende de Doudou is er een processie met de schrijn van de beschermheilige. Om meer te weten te komen over het festival bezoek je het Doudou museum vlakbij het hotel in Bergen België.

Bijzondere bezienswaardigheden nabij hotels Mons

Tegenwoordig zoeken we alles op met zoekmachines als Google, maar in het Mundaneum vlakbij het hotel Mons zie je hoe je kennis zonder deze instrumenten kunt opzoeken. In een systeem met meer dan twaalf miljoen briefjes ligt allerlei informatie opgeslagen. Dierenliefhebbers gaan naar Pairi Daiza, een van de mooiste dierentuinen van België. Reserveer meteen jouw hotel in Bergen België dankzij de scherpe deals op Hotels.nl!

Waarom een hotel in Mons boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro