Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Nivelles. Unieke hotelaanbiedingen - hotels.nl

Overnachten in de glooiende heuvels vlakbij Brussel? Met de hotels in Nivelles op Hotels.nl verblijf je in de gastvrije provincie Waals-Brabant. Flaneer in de charmante stad Nivelles met de fraaie Sint-Gertrudiskerk of trek naar de bruisende binnenstad van Brussel om een echte Brusselse wafel te proeven. Bekijk meteen ons aanbod aan hotels in Nivelles op Hotels.nl voor jouw volgende voordelige hotelovernachting. Lees verder

Het middeleeuwse stadshart van Nivelles ontdekken

Tijdens een wandeling vanaf het hotel in Nivelles valt meteen de Sint-Gertrudiskerk op. Dit prachtige gebouw uit 1046 is met een middenschip van 102 meter een van de grootste romaanse kerken wereldwijd. Wandel door de archeologische kelder waar je een bijzondere romaanse crypte ziet of bewonder de 49 klokkenbeiaard. In het Gemeentelijk Museum voor Archeologie, Kunst en Geschiedenis zie je allerlei gotische beelden, bijzondere kunst en antieke meubels uit de streek. Sommige archeologische voorwerpen zijn zelfs afkomstig uit het Paleolithicum. De omgeving leent zich bovendien uitstekend voor wandelingen en fietstochten over de heuvels.

Overnachten in Nivelles voor fijnproevers

Bourgondisch genieten, dat is waar overnachten in Nivelles voor staat. De regio staat bekend om de heilige Târte al djote. Het recept van deze hartige taart van snijbieten is voor het eerst in de geschriften gevonden in de dertiende eeuw. De taart is in drie kleuren verkrijgbaar: groen, geel of half groen en half geel, afhankelijk van het soort bieten dat gebruikt is. Bij de hartige taart drink je uiteraard een streekbier dat ambachtelijk in de regio gebrouwen is. Meer een zoetekauw? Geniet dan op het terras bij de Grote Markt van de bonbons de Nivelles. Deze koekjes zijn van suiker en zandkoekjesdeeg gecreëerd.

Op stap naar Brussel bij overnachting in Nivelles

Op nog geen twintig minuten rijden vanaf het hotel in Nivelles ligt de Europese hoofdstad Brussel. Deze levendige stad staat bekend om de prachtige monumentale panden aan de Grote Markt, maar ook om Manneken Pis en het Atomium. Houd je van kunst? Maak dan een uitstapje naar een van de vele musea in de stad, bijvoorbeeld bij het BELvue Museum, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten of het KBR museum. Doe direct inspiratie op bij de hotels op Hotels.nl om te overnachten in Nivelles.

Waarom een hotel in Nivelles boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro