Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Cultureel weekendje Drenthe in hotels Odoorn

Wil je genieten van cultuur en mooie landschappen in Drenthe? De hotels in Odoorn liggen in een landelijke omgeving, waar rust en stilte gegarandeerd zijn, vlak bij oude boerderijen en hunebedden. Lees verder

Overnachten in Odoorn met tocht over de Hunebed Highway

Vanuit de hotels in Odoorn ontdek je dit pittoreske Drentse dorp. Blikvanger is de 19e-eeuwse kerk, waarvan delen zelfs uit de 12e eeuw stammen. Het dorp ligt langs de N34, ook wel bekend als de Hunebed Highway. Een van de hunebedden, de prehistorische grafkamers die tot het cultureel erfgoed van Drenthe behoren, is D32, die vlak bij Odoorn ligt. Maak tijdens een rit over de Hunebed Highway ook zeker een stop bij het Hunebedcentrum in Borger. Je bewondert er het grootste hunebed van Nederland, de D27. Verder kom je alles te weten over hunebedden en de bouwers, de mensen die behoorden tot de Trechterbekercultuur. De uitgestrekte natuur rond Odoorn leent zich bij uitstek voor lange wandelingen en fietstochten. Onderweg spot je mogelijk een schaapskudde Drentse Hooglanders.

Hotels in Odoorn voor stedentrip Assen

Overnachten in Odoorn is een aanrader als je zin hebt om te winkelen in Assen. De provinciehoofdstad is rijk aan monumentale panden in de binnenstad, die knus aandoet. In het Drents Museum kom je alles te weten over de geschiedenis van de provincie, van het (veen)landschap en archeologie tot de kunst. Bij het museum vind je ook het beroemde beeld van Bartje, hoofdpersoon uit de boeken van Anne de Vries, die bekend is om zijn uitspraak "Ik bid niet veur brune bon’n". Ben je een waaghals, neem dan een kijkje op het circuit van Assen. Verblijf je met de kinderen in Odoorn? Trakteer ze dan op een dagje Wildlands Adventure Zoo in Emmen, waar je een reis maakt langs de dieren in de jungle, op de noordpool en de savanne.

Overnachten Odoorn: bekijk alle deals

Benieuwd naar de hotels in Odoorn? Boek direct op Hotels.nl en geniet binnenkort van een zorgeloos weekendje weg in Drenthe. Daarnaast heeft Hotels.nl tal van andere aanbiedingen in Nederland en over de grens. Zo geniet je altijd van een voordelige hotelovernachting.

Waarom een hotel in Odoorn boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro