Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels Ruinen? Genieten van rustgevend weekendje Drenthe!

Zin in een ontspannen weekendje weg in Drenthe? De hotels in Ruinen zijn een comfortabele uitvalsbasis voor een gevarieerd verblijf in dit fraaie brinkdorp en laten je volop genieten van de prachtige natuur in Nationaal Park Dwingelderveld. Lees verder

Overnachten Ruinen vlakbij alle bezienswaardigheden

De hotels in Ruinen in Drenthe hebben een fijne ligging in het pittoreske centrum. Ruinen heeft een aantal opvallende monumenten, zoals de 12e-eeuwse Mariakerk en de Zaandplatte, een beltmolen uit de 19e eeuw die in 1964 werd herbouwd. Vogelpark Ruinen is een klein dierenpark in het dorp, waar je verschillende vogelsoorten bekijkt. De hotels in Ruinen liggen in een landelijke omgeving, met uitgestrekte weilanden en de Ruiner Aa die samen een oer-Hollands decor vormen voor een lange wandeling. Ten noorden van Ruinen ligt het Nationaal Park Dwingelderveld. Dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa, dat zich verder kenmerkt door droge zandruggen en natte slenken. Tijdens een wandeling kom je mogelijk schaapskudden of andere grazers, zoals Schotse hooglanders, tegen, die zorgen dat de natuur van het nationale park niet overwoekerd raakt.

Hotels in Ruinen met uitstapjes in de omgeving

Overnachten in Ruinen is een aanrader als je meer van Drenthe wilt zien. Provinciehoofdstad Assen is goed bereikbaar. Hier bezoek je het Drents Museum, waar je een inkijkje krijgt in de geschiedenis van de provincie aan de hand van kunstwerken en archeologische objecten. Dichterbij Ruinen bezoek je het gezellige Meppel, dat rijk is aan monumenten, waaronder een aantal molens en een watertoren. De historische binnenstad valt op door zijn fraaie pakhuizen. In het Drukkerijmuseum leer je alles over grafische zettechnieken en papierscheppen. Bezoek vanuit Ruinen ook zeker het Hunebedcentrum in Borger, waar je onder meer het grootste hunebed van Nederland bewondert en inzicht krijgt in het leven van de hunebedbouwers.

Hotels Ruinen: bekijk alle deals

Wil je in een van de hotels in Ruinen in Drenthe overnachten? Hotels.nl heeft de leukste aanbiedingen voor een weekendje weg in eigen land. Ook over de grens zijn er tal van hotelaanbiedingen. Al meer dan 5 miljoen boekers gingen je voor en dus maak direct je keus!

Waarom een hotel in Ruinen boeken bij Hotels.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale partij voor jouw hotel aanbiedingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een hotel in Ruinen te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een hele fijne hotel overnachting!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro