Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Watou - Hotels.nl. Alle hotels in Watou. Doorzoek onze unieke aanbiedingen

Op zoek naar een hotel aan de Belgisch-Franse grens? Verblijf dan in de hotels bij Watou. Dit dorp is niet alleen bekend vanwege de vele streekbiertjes, maar ook om de vele kunst die je hier kunt bewonderen. Bovendien liggen steden als Lille, Kortijk en Brugge vlakbij. Of wat dacht je van uitwaaien aan de Belgische Noordzeekust? Bekijk meteen ons aanbod aan voordelige hotels bij Watou op Hotels.nl! Lees verder

Hotels bij Watou, 'het dorp van hoge gisting'

Watou heeft als slogan 'dorp van hoge gisting' vanwege de vele streekbieren die hier te proeven zijn. Gedurende de Eerste Wereldoorlog waren er maar liefst zes brouwerijen in de regio aanwezig. Tegenwoordig zijn er nog twee brouwerijen in de streek: brouwerij van Eecke en brouwerij St. Bernardus. De laatste beschikt bovendien over een schitterende rooftopbar. In het dorp bevindt zich een standbeeld van de brouwer, wat een verwijzing is naar de brouwerij historie. In de streek kun je zelfs een bierfietsroute maken. Deze route begint bij het Hopmuseum in Poperinge. Onderweg kom je onder meer langs drie brouwerijen en vier hopbedrijven. Na afloop schuif je aan bij het hotel in Watou om een van de smakelijke biertjes te proeven.

Kunst- en poëzieliefhebbers overnachten in Watou

Al meer dan veertig jaar staat Watou bekend als dé plek voor kunst en poëzie. Ieder jaar vindt hier in de zomer een Kunstenfestival plaats waar duizenden toeristen op af komen. In en rondom Watou fiets je een route van zo'n veertig kilometer waarbij je onderweg kunstwerken van tientallen kunstenaars en dichters tegenkomt. Je vindt de kunst in leegstaande huizen, middenin de velden, op de fraaie gevels of in de kerk. De kunstenaars halen hun inspiratie uit de meest uiteenlopende onderwerpen; van de oorlogsgeschiedenis tot artificiële intelligentie.

Op pad naar Lille tijdens overnachten in Watou

Dankzij de ligging aan de Franse grens is een dagtrip naar Lille vanaf het hotel in Watou ideaal. Lille wordt door de Fransen ook wel het Parijs van het noorden genoemd. Wandel door deze charmante stad met galeries, restaurants, chocolaterieën en boetieks. Kunstliefhebbers bezoeken het Palais des Beaux-Arts met maar liefst 650 kunstwerken van onder andere Monet, Rubens en Van Gogh. Of geniet van urenlang winkelplezier in Euralille. Vind jouw favoriete hotel in Watou meteen op Hotels.nl!

Waarom een hotel in Watou boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro