Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Genieten van de rust in Drenthe in hotels Dwingeloo

Ben je op zoek naar een mooie bestemming in eigen land waar je helemaal tot rust komt in de natuur? De hotels in Dwingeloo liggen vlakbij Nationaal Park Dwingelderveld en vormen een comfortabel startpunt voor culturele uitstapjes in Drenthe. Lees verder

Hotels in Dwingeloo en omgeving vlakbij werelderfgoed

De hotels in Dwingeloo liggen in een van de groenste dorpen van Europa. De groene brink in het centrum is dan ook een beschermd dorpsgezicht. De 15e-eeuwse Sint-Nicolaaskerk behoort tot de belangrijkste monumenten en valt op door zijn afwijkende bouwstijl. Volgens een sage zou de bouwmeester zich door zijn geliefde, de juffer van Batinghe, hebben laten vertellen hoe hij de kerk moest bouwen. Neem zeker een kijkje in de tot Unesco werelderfgoed uitgeroepen Koloniën van Weldadigheid als je gaat overnachten in Dwingeloo. De koloniën Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen waren een 19e-eeuws experiment in sociale hervormingen. In Museum De Proefkolonie in Frederiksoord en Het Gevangenismuseum in Veenhuizen kom je hier alles over te weten. Vanuit een hotel in de buurt van Dwingeloo ben je zo in Nationaal Park Dwingelderveld. In dit grootste aaneengesloten natte heidegebied van Europa zijn volop mogelijkheden om te wandelen en fietsen.

Goedkoop overnachten Dwingeloo met culturele uitstapjes naar Assen en Westerbork

De hotels in Dwingeloo zijn prima geschikt als uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Assen is een bruisende stad met winkelmogelijkheden. In het Drents Museum bekijk je unieke voorwerpen uit de prehistorie waaronder een aantal veenlijken plus de Kano van Pesse, die wordt gezien als de oudste boot ter wereld. Breng vanuit een hotel in de buurt van Dwingeloo ook een bezoek aan het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Je krijgt hier inzicht in de tragische geschiedenis van het doorgangskamp uit de Tweede Wereldoorlog. Ga je met de kinderen goedkoop overnachten in Dwingeloo? In Wildlands Adventure Zoo Emmen maak je samen een reis door de jungle, het poolgebied en de savanne en kom je honderden verschillende dieren tegen.

Hotels Dwingeloo: boek vandaag nog

Op zoek naar hotels in Dwingeloo en omgeving? Op Hotels.nl vind je de leukste hotelaanbiedingen in Nederland en daarbuiten. Boek vandaag nog en ga binnenkort overnachten in Dwingeloo.

Waarom een hotel in Dwingeloo boeken in Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro