Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Gouda. Unieke hotel aanbiedingen - hotels.nl

Wie Gouda zegt, zegt kaas. Maar de Zuid-Hollandse stad is meer dan deze Goudse lekkernij. Bij de hotels Gouda vind je talrijke bezienswaardigheden, eeuwenoude kerken en monumentale panden en gezellige winkels. Van het authentieke stadhuis tot de eerste Fairtrade winkelstraat van ons kikkerlandje, van de kaasmarkt tot de schitterende Sint Janskerk. Laat je inspireren door de hotels in Gouda op Hotels.nl voor een boeiende stedentrip in Nederland! Lees verder

Proef de echte Goudse Kaas bij hotel Gouda

Al vanaf de Middeleeuwen maakt kaas een essentieel onderdeel uit van de Nederlandse cultuur en handel. De gemiddelde Nederlander eet jaarlijks dan ook wel 15 kilogram kaas. Wanneer je verblijft in de hotels in Gouda, bevind je je in de kaasstreek, die ook wel ´Cheese Valley´ wordt genoemd. De Gouda Holland, Noord-Hollandse Gouda en Boerenkaas komen allemaal uit de regio, aangezien deze producten enkel met melk van Nederlandse koeien mag worden geproduceerd. Nog altijd kun je hier de legendarische Goudse kaasmarkt bezoeken bij het hotel in Gouda centrum. Op deze markt die van april tot en met augustus gehouden wordt, zie je iedere donderdag hoe de kaas wordt verhandeld. Bezoek daarnaast bij de hotels Gouda de Goudse Waag. In dit museum leer je alles over de historie van de echte Hollandse kazen en vind je grappige souvenirs. Uiteraard kun je hier ook de lekkerste kazen zelf proeven.

Bezoek de Sint-Jan vlakbij hotels Gouda

Zodra het zonlicht op de brandgeschilderde ramen schijnt, begrijp je direct wat de Goudse Glazen van de Sint-Janskerk zo uniek maakt. Deze kleurrijke ramen stammen voor een groot deel uit de zestiende eeuw en zijn uniek op de wereld. Laat je door een ervaren en gepassioneerde gids tijdens het overnachten in Gouda rondleiden door de kerk en ontdek de verborgen schatten en verhalen die hier verstopt zijn. In de museumwinkel is bovendien ook een audiotour te verkrijgen die je alles vertelt over de kerk. Wandel daarna naar de Markt, wat het middelpunt van de stad is. Hier bevindt zich ook het karakteristieke Stadhuis uit de vijftiende eeuw.

De Siroopwafelfabriek voor zoetekauwen bij overnachten in Gouda

Al sinds 1810 bakt bakker Kamphuisen de stroopwafels volgens traditioneel Gouds recept. In de Siroopwafelfabriek kom je alles te weten over de productie van de zoete lekkernij. Meteen een hotel Gouda centrum boeken? Reserveer jouw overnachting in een hotel Gouda bij Hotels.nl!

Waarom een hotel in Gouda boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro