Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels in Leipzig. Unieke hotelaanbiedingen - hotels.nl

Op zoek naar een overnachting in een bruisende Duitse studentenstad? Maak dan kennis met universiteitsstad Leipzig via Hotels.nl! De hotels in Leipzig centrum bevinden zich vlakbij talrijke bezienswaardigheden, zoals de Nikolaïkirche. Bovendien kwamen beroemde componisten als Wagner en Bach uit deze streek. Laat je inspireren door ons aanbod op Hotels.nl om te overnachten in Leipzig. Lees verder

Kunst en cultuur tijdens overnachten Leipzig

De goedkope hotels in Leipzig liggen in de buurt van allerlei bijzondere musea. Breng tijdens het overnachten bij Leipzig bijvoorbeeld een bezoek aan de Spinnerei Leipzig. Voorheen was dit gebouw een katoenspinnerij, maar tegenwoordig bewonder je hier allerlei soorten moderne kunst. Je wandelt door maar liefst honderd kunstateliers, van onder meer bekende kunstenaars als Michael Triegel en Neo Rauch. Voor meer kunst wandel je vervolgens vanaf het goedkope hotel Leipzig naar het GRASSI Museum. In dit museum vindt je boeiende collecties met kunst, fotografie en architectuur. Andere interessante musea om bij het overnachten in Leipzig te bezoeken zijn de Gallery for Contemporary Art en Kunstkraftwerk.

De rijke historie bij de hotels Leipzig

Maak vanaf het hotel bij Leipzig centrum een uitstapje langs de bijzondere monumenten en kerken die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de stad. Bezoek bijvoorbeeld de Nikolaïkirche, wat een belangrijke rol speelde gedurende de demonstraties in de DDR. Op het plein voor de kerk vonden in het najaar van 1989 de bekende vreedzame Montagsdemonstrationen plaats, die het einde van de DDR tot gevolg hadden. De kerk zelf met zowel elementen uit de twaalfde als zestiende eeuw is zeker ook een bezoek waard.

Overnachten in Leipzig de muziekstad

Muziekliefhebbers bezoeken vanaf het goedkope hotel bij Leipzig alle bezienswaardigheden rondom de componisten Bach en Wagner. Bach verbleef totdat hij overleed in 1750 in deze fraaie stad. Zo creëerde hij de Matthäuspassion in deze stad. Bezoek de Thomaskerk of kom meer over zijn leven te weten in het Bachmuseum. Ook de componist Wagner werd geboren in deze stad. Geregeld organiseert men festivals in Leipzig waar de muziek van deze twee componisten wordt gespeeld. Reserveer direct een van onze goedkope hotels Leipzig op Hotels.nl voor een onvergetelijk verblijf in deze stad.

Waarom een hotel in Leipzig boeken bij Hotels.nl?

Al 25 jaar zijn wij dé ideale partij voor jouw hotel aanbiedingen. Wij verzorgen voor onze klanten de leukste en beste reisdeals voor een onvergetelijke tijd. Meer dan vijf miljoen boekers gingen je al voor. Kun je niet wachten om zelf een hotel in Leipzig te reserveren? Vul dan je persoonlijke voorkeuren in, bekijk het handige overzicht en klik op je favoriete hotel om te boeken. Alvast een hele fijne hotel overnachting!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro