Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels Namen? Geniet van een voordelige stedentrip in de Ardennen!

Heb je zin in een stedentrip in België met een fijne balans tussen cultuur en natuur? Vanuit de hotels in Namen ontdek je deze fraaie stad in de Ardennen. Lees verder

Hotels Namen in het centrum met aandacht voor culturele hoogtepunten

Vanuit de hotels in Namen in het centrum ontdek je de stad. Bijvoorbeeld via een stadswandeling of een boottocht over de Maas. Een van de mooiste bezienswaardigheden in Namen is de citadel uit de middeleeuwen, die hoog boven de stad uittorent. De citadel is gebouwd op een strategische plek, namelijk waar de rivieren van de Maas en Samber samengaan. Je wandelt door de poorten van de citadel en beklimt trappen die leiden naar doorkijkpunten met een fraai uitzicht. Een andere cultuurschat in Namen is het belfort, dat ooit onderdeel was van de oude vestingmuren. Verder is Namen rijk aan kerken. De belangrijkste is de 18e-eeuwse Sint-Albanuskathedraal, tevens de hoofdkerk van het bisdom van Namen.

Hotels in Namen met bezoek aan interessante musea en gebouwen

Namen is rijk aan bijzondere musea en gebouwen. Bijvoorbeeld het archeologisch museum waar je prehistorische objecten en Gallo-Romeinse voorwerpen bekijkt. Het archeologisch museum is gehuisvest in het Halle al'Chair, een gildehuis uit de 16e eeuw aan de Samber. Ook het Théâtre Royal de Namur is een parel op architecturaal gebied. Het theater is in Italiaanse stijl gebouwd. In de theaterzaal bewonder je een fresco die geschilderd is op het plafond. In de citadel is het parfumerie-atelier Guy Delforge gevestigd. Hier kom je alles te weten over het maken van parfum. Het Felicien Rops Museum is gewijd aan het oeuvre van de gelijknamige kunstenaar die bekend was om zijn satirische prenten. Als je de stad hebt verkend, neem dan ook zeker de tijd om te genieten van de mooie natuur van de Ardennen, rond plaatsen als Han-sur-Lesse, Rochefort en Dinant.

Hotels Namen: bekijk alle deals

Wil je overnachten in Namen? Hotels.nl heeft de leukste deals voor comfortabele hotelovernachtingen in deze fraaie stad en tal van andere Belgische steden. Liever een weekendje weg dichter bij huis? Boek dan een voordelige hotelovernachting in Nederland.

Waarom een hotel in Namen boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro