Filteren
  • Populariteit
  • Prijs
  • Sterren
  • Nieuwste

Hotels Raalte? Geniet van verrassend weekend weg in Salland

Heb je behoefte aan rust en ontspanning, even weg van een druk bestaan? De hotels in Raalte liggen in een landelijke omgeving in het centrum van Salland in Overijssel. Hier geniet je van de prachtige landschappen van de Sallandse Heuvelrug en bezoek je mooie steden als Deventer en Zwolle. Lees verder

Hotel Raalte in het centrum met ruimte voor de natuur

Vanuit de hotels in Raalte maak je een dorpswandeling. Je wandelt onder meer langs de Plaskerk. Dit is het oudste gebouw van Raalte, met romaanse en gotische invloeden. Liefhebbers van motorfietsen nemen een kijkje in het American Motorcycle Museum, dat gewijd is aan Amerikaanse merken als Harley Davidson. Wanneer je gaat overnachten in Raalte is er ook veel ruimte voor de natuur. Het dorp ligt op een kwartier rijden van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Dit beschermde natuurgebied is een van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. De stuwwal die in de voorlaatste ijstijd is ontstaan heeft bijzondere hoogteverschillen gecreëerd, met als gevolg een glooiend landschap met eindeloze vergezichten.

Hotels raalte en omgeving voor stedentrip Overijssel

Vanuit de hotels in Raalte maak je eenvoudig een stedentrip in de omgeving. Zwolle heeft een monumentale binnenstad met tal van bezienswaardigheden. In het centrum bewonder je de 15e-eeuwse Sassenpoort, de enige van de zes stadspoorten in Zwolle die nog overeind staan. Ook beklim je de Peperbus, ook wel het symbool van Zwolle. Museum De Fundatie valt op door zijn unieke architectuur, met een moderne 'wolk' als expositieruimte bovenop het bestaande historische museumgebouw. Ook een bezoek aan Deventer is een aanrader als je gaat overnachten in Raalte. De 16e-eeuwse Waag is een van de meest opvallende gebouwen. In het Bergkwartier ervaar je het historische Deventer. Net buiten Deventer geniet je vanaf de Wilhelminabrug van een fotogeniek zicht op de 'skyline' van de stad aan de IJssel.

Hotels Raalte: bekijk alle deals

Zoek je een hotel in Raalte in het centrum? Hotels.nl heeft de leukste deals voor een weekendje weg in Overijssel. Boek vandaag nog een van de hotels in Raalte en omgeving of een van de andere bestemmingen in het uitgebreide aanbod.

Waarom een hotel in Raalte boeken bij Hotels.nl?

Hotels.nl biedt je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk je favoriete hotel te reserveren. Al meer dan 25 jaar verzorgen wij de beste hotel aanbiedingen. Maar liefst 5 miljoen klanten hebben wij naar tevredenheid geholpen met het vinden van hun hotel overnachting. Bekijk ons aanbod!

iDeal Mister Cash Visa Mastercard Maestro